Slik innreder du med farger hjemme

Synes du det er vanskelig å bruke farger hjemme? Se interiørdesignerens hjem, og bli inspirert.

Bruk tid til å finne riktige farger
© Iben og Niels Ahlberg

Interiørdesigner Nina Nyborg bruker farger til å fremheve stemningen i alle årstider. Det lyseblå soverommet er deilig å våkne opp i uansett årstid, synes Nina. Hennes beste råd å finne den perfekte fargen er å ha tålmodighet og ro. Prøvemal noen plater og se på fargene i lys, skygge, dagslys og kveldslys.

Mørke farger gir dybde
© Iben og Niels Ahlberg

Argumentet for å innrede med hvitt er at det er bekmørkt i store deler av året her i nord. Men Nina ser det helt annerledes. Hun sverger til de mørke fargene for å skape dybdefølelse og hygge.

Den blå fargen gir dybde til rommet både i dagslys og om kvelden, når lamper og stearinlys understreker intimiteten. De digitale tallene på Jens Hedins neoklassiske maleri er også en del av den gjennomgående rødfargen, som gir rommet karakter.

Sort kjøkken i lyst rom
© Iben og Niels Ahlberg

Kjøkkeninnredningen var hvit da Nina og Jacob kjøpte huset, og ble malt svart for å skape en mer mettet stemning i det lyse rommet. Solide og nesten industrielle hvitevarer gir rommet et moderne uttrykk. Den store oransje lampen er fra Moooi.

Nordiske farger
© Iben og Niels Ahlberg

Stilen i spisestuen er frisk og nordisk. Nina har hatt spisebordet i mange år, og har malt bena grå og beiset bordplaten svart for et røffere uttrykk. Rundt bordet står Wegners Y-stoler i en spesialutgave av Wengé-tre. De marokkanske lampene er fra Miazia.

Stilleben med fargeklatt
© Iben og Niels Ahlberg

De gule rosene gir liv til et kinesisk skrin, sjøpinnsvin og en snøkule med en Louis Vuitton-koffert. Et klassisk, nesten Rembrandtsk stilleben, som samtidig er humoristisk, speiler seg i det svarte glassbordet fra Miniforms.

Naturens farger
© Iben og Niels Ahlberg

Korall i en antikk glasskolbe og friske blomster i vinduskarmen i spisestuen - et fint, kontrastfylt stilleben.

Varmt inntrykk med farger
© Iben og Niels Ahlberg

Nina er ikke redd for å bruke sterke farger i innredningen. Det gir et varmt, mettet uttrykk. Vår og sommer glir det vakre dagslyset inn, vinterstid lyser lamper og stearinlys opp.

Eksotisk farge på badet
© Iben og Niels Ahlberg

I forbindelse med den lille mellomgangen ligger et mindre gjestebad, der Nina har fortsatt den eksotiske stemningen med en mørk lillafarge på veggene og en veneziansk lampe i hjørnet over en skammel i rått tre.

Hvitt rom til fargerik kunst
© Iben og Niels Ahlberg

En av Nina og Jacobs store interesser er kunst. Nina elsker å gå på auksjoner, også bare for å følge med på markedet. I entreen henger et maleri av en svømmer, kjøpt på auksjon.