Skreddersydde løsninger gjorde rekkehuset mer funksjonelt

Fra utsiden er huset bare et nummer i rekken. På innsiden åpenbarer det seg et moderne hjem med spennende løsninger.

Pent og personlig i kult rekkehus
 
© Luc Roymans

Familien i rekkehuset ønsket seg mer romfølelse og bedre forbindelse til hagen. Nå er skillet mellom inne og ute nesten visket ut.

Multimøbel i stuen
 
© Luc Roymans

Den grønne, multifunksjonelle TV-benken som er laget av mdf, fungerer også som sittebenk, skap og bord, i tillegg til at det skjuler både elektriske ledninger og vannrør.

Deilig hage med terrasse
 
© Luc Roymans

Der terrassen ligger, stod det tidligere et påbygg som inneholdt kjøkkenet. Påbygget ble revet, og store glassdører satt inn. En L-formet dam full av fisk et det mest oppsiktsvekkende elementet på terrassen. Noen trinn ned er resten av hagen, full av grønne planter.

Lyst og luftig
 
© Luc Roymans

Det var utsikten og mengdene av dagslys som gjorde at eierne valgte å legge stuen på husets bakside. I tillegg til de store vinduene, slipper lyset også inn gjennom fire runde vinduer i taket. I stuen er det også en liten kontorplass.

Selvlaget og vellaget
 
© Luc Roymans

Det dekorative hyllesystemet over skrivebordet har mannen i huset laget selv. Han ble møbeldesigner på heltid etter å ha jobbet med smarte løsninger i sin egen bolig.

Godt utnyttet plass på smalt kjøkken
 
© Luc Roymans

Kjøkkenet ble flyttet til forsiden av huset, med spisestue mellom de to rommene. Kjøkkenet består av standard moduler fra Ikea, men måten paret har brukt dem på, gjør at resultatet virker skreddersydd. Rommet er ganske smalt, men ved å plassere en kjøkkenøy midt i rommet, blir det godt med plass både til å lage mat, spise frokost eller lese avisen. Gjennom vinduet har familien full kontroll på livet ute på gata.

Egen design i spisestuen
 
© Luc Roymans

Spiserommet er smalt, men fremstår både praktisk og romslig. Møbleringen er begrenset til et utvalg egendesignede møbler.

Stilig seksjon som skjuler en gammel peis
 
© Luc Roymans

Denne seksjonen av mdf er enda en ting eieren har designet selv. I tillegg til å gi verdifull oppbevaringsplass, dekker den over et gammelt ildsted der hyllene er grunne.

Hvitt i trappen
 
 
© Luc Roymans

Entré og trapperom har beholdt planløsningen, men er blitt malt i hvitt for å reflektere dagslyset maksimalt.

Kult på kontoret
 
© Luc Roymans

Skrivebordet i annen etasje er laget med doble sider, både dekorativt og praktisk.

Svalt og stilig på soverommet
 
© Luc Roymans

Hovedsoverommet er også blitt malt i hvitt. Filip har selv designet både sengen og garderoben. Det store hodegjerdet fungerer som romdeler.

Himmelsk seng
 
© Luc Roymans

Her er rommet til husets yngste datter. Sengen er både designet og utført av far. De utskårne sirklene utgjør en moderne variant av himmelsengen.

Stilrent bad
 
© Luc Roymans

Badet nede har fått nye møbler. Lyset slipper inn både fra vindu på veggen og i taket, og reflekteres i det hvite interiøret. Dusj og toalett er skjult bak vasken.