Nytt og moderne i Aarhus' gamle arbeiderkvarter

Det er ikke rart at familien falt pladask for dette huset. Denne boligen er helt spesiell på alle måter.

Sømløst
© Gert Skærlund Andersen

Det moderne, sandgrå huset har et snev av New York og London ved seg, men har funnet sin plass mellom klassiske, rødhvite eiendommer i Øgadekvarteret, Aarhus’ gamle arbeiderkvarter. Huset er tegnet av arkitekt Jørn Johansen fra Space Unlimited, som blant annet jobber med å finne ledige tomter i bynære strøk – gamle garasjer eller uutnyttede mellomrom i allerede eksisterende husrekker – som kan gi plass til nye boliger.

Kjøkkenet fra Kreum er nydelig integrert i interiøret, med bakvegg kledd i hvite keramiske fliser, benkeplate i hvit corian og glatte, matchende fronter uten håndtak. Quooker-kranen i messing står i fin dialog til spisebordstolenes understell i samme materiale. Søylen med spotlighter i taket gir godt arbeidslys og skjuler både strømuttak og vifte, mens berberteppet i ull på gulvet myker opp de ellers stramme linjene i rommet.

Lyst og lekkert
© Gert Skærlund Andersen

Her, i bakken opp mot universitetet i Aarhus, fant Johansen en liten lomme – og ikke minst: en familie fant sitt drømmehjem,

– For oss var det en enestående sjanse til å få noe helt unikt sentralt i Aarhus. Det er veldig sjelden at det midt mellom gamle byhus bygges en helt ny og annerledes bolig. Huset var nesten helt nytt da vi ble oppmerksomme på det, og vi falt pladask. Det er helt spesielt på alle måter, forteller eierne.

Midtpunktet i kjøkkenallrommet er det store spesiallagde spisebordet med plass til plenty av gjester rundt den eksklusive bordplaten i marmor. Beetle-stolene av GamFratesi for Gubi med ben i messing gjør den glamorøse stemningen komplett, mens den dekorative Dear Ingo-taklampen designet av Ron Gilad for Moooi sørger for rikelig med lys. Ja, i tillegg til alt det deilige dagslyset!

Les også: New York-loft med smak av Norden.

Flytende soner
© Gert Skærlund Andersen

I sitt nye hjem kan familien bestemme over sin egen eiendom uten å måtte rådføre seg med borettslaget eller andre naboer hver gang det skal gjøres noe nytt.

Modulsofaen fra Living Divani binder sammen eller deler opp rommet i ulike soner, alt etter hva man har behov for. Smart! Det ovale Elliptical-bordet ved vinduet er designet av Charles & Ray Eames og produseres av Vitra, mens Anette Harboe Flensburgs nydelige kunstverk på veggen har en forstørrende effekt på rommet.

Har du lyst til å se flere flotte boliger som denne? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Sov i ro
© Gert Skærlund Andersen

Familien bodde tidligere i en stor herskapsleilighet på en enda mer sentral adresse i Aarhus, i nærheten av domkirken midt i det hyggelige Latinerkvarteret. Men de ønsket seg et større utendørsområde enn den lille altanen de hadde og var klar for å flytte til et roligere sted uten støy fra gaten.

Hovedsoverommet er rolig innredet med et Adnet-speil fra Gubi på veggen og en Radiohus-pendel designet av Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen i taket. Bordlampen Spun Light er designet av Sebastian Wrong for Flos.

På BoligPluss kan du lese om Ann Kristin som mikser det edgy og feminine for å utfordre det tradisjonelle.

Sofistikert
© Gert Skærlund Andersen

Hjemmet er innredet med en internasjonal vri, med naturlige materialer i marmor og messing som forenende aksenter i interiøret.

Det flaskegrønne glasset i dusjen står nydelig til Vola-armaturene i messing, og gir badet­­­ et herlig hint av art deco. Vegger og gulv er kledd i fliser fra Flisegalleriet Hesseldahl, mens toalettet­­­ er fra Duravit.

LED-lys
© Gert Skærlund Andersen

Sentralt i hjemmet er den vakre trappen med integrert lys, som snor seg mellom etasjene og skaper skulpturelle kroker og rom på alle plan.

Trappen er utstyrt med LED-lys under hvert trinn. Slik bader hele trapperommet i et vakkert og varmt lys, samtidig som det er svært vanskelig å trå feil! Taklampen er designet av Michael Anastassiades for Flos.

Les også: Italiensk drømmebolig fra 60-tallet