Lys opp hjemmet på nye og kreative måter!

Lamper kan gli sømløst inn i et miljø eller gi massevis av karakter i et rom! Her er 16 ideer til kreativ lyssetting i alle rom, (og noen lystips med på kjøpet!)

Spottesamling i taket!
© Anker & Co

Tenk nytt når det gjelder spotter i taket– her er en variant hvor spottene er samlet i noen få områder fremfor å dekke hele taket. En super måte å skape områder med skygge og dermed mer dynamikk i rommet!

Slik kombinerer du stil og kos i stuen!

Lun stemning med tekstil
© Produsenten

Stuen blir koseligere dersom den har lys som skaper stemning! Denne varianten er både trendy og gir sofakroken massevis av karakter! Alt i bildet er fra Au Maison.

Få oppskriften på 4 stilige lamper som du kan lage selvpå BoligPluss.no.

Skulpturelt blikkfang
© Anker & Co

Et spennende dekorasjonslys kan være selve blikkfanget i en stue. Vi digger den skulpturelle formen på denne!

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

Månelyst
© Produsenten

Hemmeligheten bak en velfungerende lyssetting hjemme er å ha flere typer lyskilder. Den kule gulvlampen Superloon er designet av Jasper Morrison og lyser effektivt opp et hjørne, 38 950 kr, Flos.

Habil hybrid
© Germano Borrelli

Lamper skal gi visuell glede og det gjør denne til gagns! Er det en gulvlampe eller en vegglampe, tenker du kanskje? Men spiller det noen rolle, så lenge den får deg til å smile?

Skyggespill over skjenken
© Produsenten

Skyggespillet lampen IO lager er like dekorativt som et bilde. Det er kanskje derfor den passer så fint i en gruppe med flere, 1700 kr, Fontana Arte.

God gjentagelse
© Kira Brandt

Det er klart du trenger lys på kjøkkenbenken, som jo er selve arbeidssonen i rommet. Men det trenger ikke nødvendigvis å komme fra spotter i taket. Lyskilden kan gjøres mye mer synlig- og dermed mye mer spennende!

Få en oversikt over vårens fineste kjøkkenting!

Lysfoss på veggen
© Produsenten

Vegglampen fra Luceplan har valgt en side i entreen slik at lyset kan skylle nedover veggen, fremfor å lyse opp gulvet slik takspotter ville gjort!

Innred gangen din smartere og finere!

Pynt i trappen
© Produsenten

Rommet i trappen er perfekt som utstillingsplass for noe fint. Hva med noe helt ekstraordinært, som lampen fra Bocci? Glohett glass strekkes og foldes, til det stivner i sukkertøyaktige løkker, som henges over LED-lyskilden. Snakk om Eye-candy! Pris på forespørsel, expo-nova.no.

Kule kontraster
© Pernille Kaalund

En lampe kan gli i ett med miljøet rundt og nesten ikke synes, eller den kan, som her, stå ut og bli selve midtpunktet i rommet! En samling takpendler fra Buster+Punch gir det åpne trapperommet karakter!

Strek under stilen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Lyset på badet kan i mange tilfeller være usynlig utover å tjene sin funksjon. Men ønsker du derimot å dyrke en stilretning, kan lampene brukes til å understreke den, slik som vegglampene i messing gjør!

Se resten av det fantastiske hjemmet i New York!

Vil du ha et bad med et personlig preg, finner du mange gode tips til det her!

Fremhev veggteksturen!
© Produsenten

En murvegg kan bli et kunststykke når veggteksturen fremheves med indirekte lys. Flame er en veggmontert LED-lampe som kaster lyset opp langs flaten, pris på forespørsel, inbani.it.

Vakker lysramme!
© Produsenten

Solo er et organisk, rundt speil, som kan dreies slik at du selv bestemmer plasseringen-loddrett,vannrett eller på skrå! Med en lysramme får du perfekt belysning, som også er vakker!3850 kr, Dansani.

Uhøytidelig og lekent
© Produsenten

I noen tilfeller gir det seg selv hvilken lyskilde det er naturlig å bruke. I en arbeidskrok derimot kan du gjøre det mer uhøytidelig ved å bruke en annen lyskilde enn den som er gitt. Som for eksempel en vegglampe med lang arm! Arbeidsbord og krakk er fra Skagerak.

Alle hjem trenger vegglamper og leselamper. Her er 19 av de nyeste lampene innenfor denne kategorien!

Multifunksjonell ved sengen
© Produsenten

Lampe, hylle og telefonlader i ett. Alt du trenger ved siden av sengen! Kubik, 1771 kr, Markslöjd.

Lampe som kunst
© Produsenten

Lampen Composium er laget av glasskunstner John Hogan og Ladies & Gentlemen Studio og er like mye en pyntegjenstand som en lampe!