Denne franske leiligheten fra 1852 har en umiskjennelig nerve og er innredet tidløs og elegant

Pierre og Stephane har en helt unik fingerspissfølelse vi aldri får nok av. Kanskje lærer vi noe?

© Felix Forest/Living Inside

Maison Hand

Bo Bedres trofaste lesere kjenner etter hvert gutta bak Maison Hand godt. Vi har vist deres tidligere hjem før, samt flere av prosjektene deres. Det ble dermed helt naturlig for oss å takke ja da vi fikk muligheten til å vise deres flunkende nye hjem i Lyon. Hvorfor? Vel, duh ...

Pierre Emmanuel Martin og Stéphane Garotin, som står bak interiørbutikken og -byrået Maison Hand, har en helt unik evne til å kombinere materialer, gammel og ny design, kunst og bruktfunn på en måte som gjør at interiørene deres ser ut som om de har eksistert i evig tid. Samtidig som de samme interiørene har en umiskjennelig nerve av her og nå. Så også denne 140 kvadratmeter store leiligheten i et bygg fra 1852, midt i Lyons designdistrikt Ainay.
Kjøkkenet er innredet mer som en stue enn som et typisk kjøkken – helt i tråd med dagens trender. Et stort fikentre, bordlampen fra Rubn på kjøkkenbenken og det nydelige tregulvet gir rommet en varm og innbydende stemning.

© Felix Forest/Living Inside

Spiseplassen er hyggelig og romslig med bord fra Heerenhuis, dekket med messing, spisestolene PP68 av Hans J. Wegner for PP Møbler og bordlampen fra Galerie du Desordre i Lyon.

© Felix Forest/Living Inside

Stuen er innredet både elegant og avslappet på samme tid. Sofaene er av Maison Hand selv, mens salongbordene er av Warren Platner fra Knoll og fra Il Laboratorio dell’imperfetto. Papirlampene er designet av Isamu Noguchi fra Vitra.

© Felix Forest/Living Inside

Åpningen mellom kjøkkenet og stuen er mer som en portal å regne, med sine vakre orignale utsmykninger. Tøft er det da å kombinere disse med stramme, geometriske linjer som i gulvlampen Mahari fra Nahoor og stramme svart-hvite trykk av Yang Xiao Jian.

© Felix Forest/Living Inside

En helt stram åpning, fri for listverk mellom soverommet og omkledningsrommet, skaper et moderne uttrykk i de ellers så klassiske rammene. Det samme gjør innredningen, som blant annet består av Side Chair av Warren Platner for Knoll og lamper fra Daniel Gallo.

© Felix Forest/Living Inside

Den gjennomgående grå-beige fargen i leiligheten har Pierre og Stephane mikset selv, etter å ha lett forgjeves hos produsentene. Den er nydelig klassisk og moderne på en gang. Sengen er fra Letti & Co.