Lekker loftsleilighet

Da eieren av pensjonatet Bikuben på Tofte i Hurum ville gi seg, grep Trine Thorsen sjansen. Nå bor hun og familien på loftet, mens hun steller for gjestene som er på gjennomreise.

Familievennlig og innbydende leilighet på loftet
© Trine Thorsen

Det skjer noe med verdiene etter at man har fått barn, vet du. Da skal man ha tid til familien, samtidig som man vil realisere seg selv. Starte blogg og lansere egen barnekolleksjon og alt det der. Trine Thorsen ler når hun litt ironisk forteller om hvorfor i all verden hun valgte å legge det proffe kameraet bort for en stund og heller overta et 12-romspensjonat på Tofte i Hurum.

Bygget som huser Bikuben ble opprinnelig oppført på Hovedøya i Oslofjorden på starten av 1900-tallet, men ble like etter flyttet til Tofte for å fungere som arbeiderbolig for cellulosefabrikken der. Huset har siden den gang hatt flere funksjoner, både som skole og privatbolig, og nå sist som fullstendig renovert pensjonat. Les mer om Bikuben.

Se flere bilder fra den flotte leiligheten på de neste sidene.

Høyt under taket
© Trine Thorsen

Stuen oppleves lys og luftig takket være den gode takhøyden. Trines evne til å mikse det myke med det stramme, det nye med det gamle, samt de mange innslagene av svart, sørger for at totaluttrykket blir tøft og ikke for rustikt.

  • Jeg har alltid likt denne stilen, lenge før den ble "trendy", forteller hun.
Komfortabelt, men kult
© Trine Thorsen

Både lenestolen og sofaen er av det myke, komfortable slaget. Men takket være følge som gulvlampen fra Lampe Gras, et 50-talls teakbord og en malt gammel melkekrakk, føles ikke interiøret satt og klassisk.

Trine, som er fotograf, pensjonatinnehaver og bryllupsplanlegger, har et annet hjemmekontor hun jobber mer effektivt fra, men det er fint med en liten arbeidsplass i stuen også. Lysestaken på veggen og stolen er fra Menu, arkivskapet er funnet brukt.

Kjøkken i moduler
© Trine Thorsen

Kjøkkenet er satt sammen av enkeltstående moduler, noe som gir en røff storhusholdningsfølelse.

  • Jeg liker at alt er på én flate, med en soveromsavdeling og en stue- og kjøkkenavdeling. På den måten er vi sammen hele tiden, og jeg slipper å løpe i trapper, sier Trine.
Miks av nye og gamle ting
© Trine Thorsen

Trine foretrekker en blanding av gamle og nye møbler. Derfor har hun paret det gamle spisebordet med Ikea-stolene Sigurd og taklampene Unfold fra Muuto. Trines mann, Kai, driver møbelsnekkervirksomheten Furnitures by Me, og har selv laget det tøffe vedstativet.

Kontorplass til begge
© Trine Thorsen

Hjemmekontoret er stort nok til at både Trine og Kai har god plass til arbeidet. Kontorstolen er About a Chair fra Hay, laminatbenkeplaten ligger oppå gamle bukker, og sparebøssen i keramikk er av danske Anders Arhø.

Trine har sansen for detaljer, og som mangeårig fotograf har hun alltid vært på jakt etter "props" til fotoopptak. Nå samles de i store plastkasser!

Pene soverom
© Trine Thorsen

Datteren Tille har god plass å leke på. Inntil hun oppdager Hello Kitty og denslags, er det mor som styrer dekoren - og da er selvfølgelig alt pent og fargeavstemt! Foreldresoverommet under skråtaket får mengder av lys, takket være det store takvinduet. Sengetøyet er fra Society, fotografiet er tatt av Massimo Leardini og stolen er Wire Chair av Charles og Ray Eames fra Vitra.

Stilige stilleben
© Trine Thorsen

Samlinger av gamle ting utgjør små stilleben i interiøret.

  • Jeg har ting jeg aldri kommer til å kvitte meg med. Jeg er ikke så opptatt av trender, hva som er in og ut, dyrt eller billig, så lenge det passer inn hos meg, forteller Trine. For henne er det helt naturlig å ta med seg interiørting hjem fra reiser.