Lekker leilighet med hotell-følelse

Uffe Buchard er en av Danmarks mest kjente moteprofiler. Her får du se bildene fra den lekre Køben-leiligheten hans.

Maskulin ego-bolig i København 
© Birgitta W. Drejer
  • Jeg ville lage en 'anti-bestemor'-, maskulin og funksjonell ego-bolig uten overflødige banaliteter, sier Uffe Buchard.

Det har han klart. Den lekre leiligheten hans ligner mer på et hotellrom enn på en gammel-dame-bolig.

  • Jeg ville ha interiør som enten var skapt til leiligheten eller som var nøye valgt til den, og som tydelig gjenspeilte hvor jeg var i livet akkurat da: En busy mann med mange reiser, lange arbeidsdager og helgene ofte tilbrakt på hytta nordpå, sier Uffe.

– Jeg trengte en utvidet byhotellsuite som gjenspeilte min personlige smak. Et sted hvor jeg kunne få arbeidsro og virke hjemmefra, hvor jeg innimellom kunne samle vennene mine, og hvor jeg og øynene mine kunne stresse ned etter en lang dag i motens tjeneste.

Se flere bilder fra leiligheten her:

Stort allrom - lite kjøkken  
© Birgitta W. Drejer

Uffe ønsket seg et lite kjøkken, og det skulle være et som så mer ut
som et møbel enn som en arbeidsplass. Det har han klart, med dette fra Cph Square, i mørkbeiset eik med bakplate i grå marmor.

For å understreke at allrommet har flere funksjoner, har han malt en søyle og takbjelkene i en kittfarge. På den måten skaper han visuelle skiller i rommet.

Mørke og lekre gulv 
© Birgitta W. Drejer

På mørkbeisede gulv har Uffe innredet med klassikere fra blant andre Charles og Ray Eames, Poul Kjærholm og Hans J. Wegner, og med nyheter, som lampen av Michael Anastassiades over spisebordet, som er fra belgiske Axel Vervoordt.

Intim atmosfære 
© Birgitta W. Drejer

Stuen er liten og intim, som salongen i en hotellsuite, med sofa fra Flexform, stålampen AJ fra Louis Poulsen, bordet PK61 av Poul Kjærholm for Fritz Hansen og den håndskårne skulpturen av Fritz Baumann.

Bøker som pynt 
© Birgitta W. Drejer

Det ligger bøker i alle vinduskarmene i leiligheten. På den måten er de lett tilgjengelige om Uffe vil lese noen sider, og er i tillegg enkel dekor som gir personlighet til rommene.

Kult konsollbord 
© Birgitta W. Drejer

Et elegant konsollbord pryder gangen. Det har Uffe fått laget av Toke Kunst og Kleinsmed i København.

Sanselig soverom med utsikt 
© Birgitta W. Drejer

Soverommet er som hentet rett fra et hotellværelse. Fra balkongen har Uffe utsikt mot bydelen Kødbyen i København. Tapetet med panelmotiv og lampene over sengen er fra Piet Hein Eek, mens stålampen er fra Jieldé.