Denne leiligheten i Berlin er helt rå!

Uttrykket spenner fra det rå og industrielle, til det myke og elegante. Her har bruktfunn og reiseminner fått plass blant utvalgte designobjekter og ombygde Ikea-møbler.

Rå og urban stue
© Line Thit Klein

Chris Glass bor i Mitte, som betyr midten og logisk nok ligger midt i Berlin. Bydelen er tettpakket med de mest populære severdighetene, trendsettende galleriene og noen av de beste restaurantene og barene. Her ligger også Soho House, hvor Chris jobber.

Stueveggen er malt med et pigment som ligner sement. Det gir stuen et rått og urbant uttrykk, perfekt for en leilighet midt i byen.

Sjekk også ut dette urbane betongkjøkkenet – i en fantastisk kombinasjon med lyst tre.

Sofakroken domineres av maleriet Alter Ego av Sebastian Schrader. Stolene Modus av Kristian Vedel for Søren Willadsen og glassbordet av Maison Charles er vintagefunn.

Lampen Gräshoppa er designet av Greta Grossmann for Gubi. En stor, industriell bokhylle dominerer den andre stueveggen. Gulvteppet er kjøpt på Retrorug.

Plassbygget kjøkken
© Line Thit Klein

Kjøkkenet er plassbygget av Handwerk+Design med åpne hyller laget av noen rustikke planker funnet på en forlatt byggeplass. De pyntes med alt fra kokebøker til servise, dyrehorn og grønne planter. De små keramikkhusene har Chris kjøpt i Bodrum i Tyrkia.

– Jeg kan lett peke ut en rekke designmøbler jeg ønsker meg, men jeg vil heller bruke pengene mine på middagsselskaper, som mer enn noe annet skaper liv, glede og kjærlighet i et hjem, sier han.

Har du sett kjøkkenet som er så koselig at gjestene aldri kommer seg ut i stua?

Oppussing på stramt budsjett
© Line Thit Klein

i leiligheten på 110 kvadratmeter er alt han trenger, fordelt på stue, spisestue, kjøkken, to soverom og et bad. Leiligheten er kun til leie, og Chris, som er fra USA, vil derfor ikke bruke så mye penger på å renovere den.

Uten å sprenge budsjettet har han åpnet opp mellom stue og kjøkken, pusset gulvene og malt alle veggene.

Spisebordet har Chris designet selv, men det er laget av Handwerk+Design. Hans Wegners Y-stoler har følge av en vintage Folding chair av Egon Eiermann, og vegglampen Potence er vintage Jean Prouvé.

Vasene av Murano-glass er reisefunn. Teakskjenken har Chris kjøpt på Ebay, den er et perfekt barskap. Oppå står vasen Utopia Reversible Fro av Jonathan Adler.

Skaper atmosfære med farger
© Line Thit Klein

– Jeg elsker at leiligheten nå føles som et hjem. Det tror jeg i høy grad skyldes fargebruken. Følelsen av varme er essensielt for meg, så alle farger er valgt ut fra sin evne til å skape atmosfære, sier Chris.

– Det er spennende med farger som endrer nyanse etter lyset, mener Kristin, som er månedens instagrammer hos BoligPluss. Se den lekre eneboligen her!

Chris er glad i fotokunst, særlig verk i svart-hvitt. Dette er av Michel Comte, som har foreviget Glenn Close. Hyllene er plassbygget av Handwerk+Design. Vase fra Jonathan Adler sammen med vintage Murano glassvaser.

Lekkert soverom med ombygd Ikea-seng
© Line Thit Klein

– Jeg ønsker pondus, men uten å ta helt av. Interiøret skal være en forlengelse av min personlighet, og balansere det lekende med det sofistikerte, det enkle med det dekorative, sier Chris.

Soverommet er Chris' favorittrom fordi det er så stort og lyst. Sengen er fra Ikea, men Chris har trukket om gavlen med grå velur. Sengeteppet er fra Usbekistan og gulvteppet fra Marokko.

Nattbordet er kjøpt på 1stmodern, mens den seksarmede taklampen av Serge Mouille er et vintagefunn. Planteopphengene er fra Atelier Haussmann.

FÅ GODE INNREDNINGSTIPS hver uke i vårt nyhetsbrev!

Gjesterom med personlighet
© Line Thit Klein

Gjesterommet er lyst og hyggelig, med en samling kunst, bilder og reiseminner. Sengen er plassbygget av Handwerk+Design, mens gulvteppet er kjøpt på et marked i Marrakech. Den lille lampen på Wire Basket fra Ferm Living er et loppefunn, mens vasen er fra Bloomingville.

Chris satte inn garderobeskap fra gulv til tak på begge soverommene.

– Skapplass var mangelvare, så det er jeg virkelig glad jeg satte inn. Nå vurderer jeg for øvrig å gjøre om hele gjesterommet til garderobe, siden de fleste uansett ender opp med å overnatte på Soho House, sier Chris.

Gjør et enkelt bad eksklusivt!
© Line Thit Klein

Enkle grep for å løfte et standard bad:

Et langhåret teppe fra Usbekistan, en glamorøs taklampe fra Paris, og servantskap fra Handwerk+Design.

Resultatet er nærmest eksklusivt. Husk de friske blomstene!