Designleilighet i hjertet av Drøbak

Samboerparet elsker prosjekter. Da de skulle flytte til ny leilighet, tok de like godt hånd om alt selv. Det ble en tøff, men morsom prosess, med et helt spesielt resultat.

På toppen
© Inger Marie Grini

Rett ved sjøen og med gangavstand til byen, har Anne Christine Due Øverås og John Eirik Øverås fått sin perle i Drøbak.

På prosjektbasis kjøpte de toppleiligheten i en byvilla med tre leiligheter. Både Anne og John Eirik er godt over middels designinteresserte, og på tross av at boligen som var i ferd med å bli bygget skulle ha høy standard, skjønte de raskt at de høyst sannsynlig ville ende opp med en leilighet som kom til å bli altfor ordinær for dem. Etter forhandling med utbygger, overtok de ansvaret for ferdigstillelse av leiligheten, og planleggingen startet.

Stuen har masse lys og utsikt til fjorden. Både sofaene og bordet ble kjøpt på en av parets mange København-turer, bordet er en dansk klassiker fra Brødrene Friis Møbler. Lampen over bordet er Arco fra Flos, den runde gulvlampen er fra Artemide, tegnet av Michele De Lucchi.

Barcelonastolen
© Inger Marie Grini

Anne og John Eirik kan nyte utsikten utover Drøbaksundet hvor Kielfergen glir forbi på ettermiddagen. Barcelonastolen, tegnet av Mies van der Rohe for Knoll, sto på John Eiriks ønskeliste. Han ønsket seg et par gode stoler til rolige stunder, for å hygge seg med en god bok, reflektere eller rett og slett nyte utsikten.

Stucco lustro-teknikk
© Inger Marie Grini
  • Dette har vært en tøff prosess, men likevel veldig morsom, sier Anne.

  • Det mest utrolige er kanskje at vi sammen har jobbet oss frem til gode løsninger, uten at vi hver for oss har måttet kompromisse.

Det 3,5 meter lange spisebordet er spesiallaget i bjørk av Lars Ernst Hole, Hole Design. Stolene heter Joy, og er fra danske Dan-Form, mens lampen over bordet er Enigma fra Louis Poulsen. Den grå veggen er gjort i nydelig stucco lustro-teknikk.

Majestetisk velkomst
© Inger Marie Grini

Dinesen gulv med brede bord i full lengde strekker seg gjennom hele leiligheten. Maleriet er malt av Mia Gjerdrum Helgesen, de tre lampene, som heter Supernova, er designet av Ferruccio Laviani for italienske Foscarini.

Stramt kjøkken
© Inger Marie Grini

Poggenpohl-innredning, hvitevarer fra Gaggenau og lampene Too Mini fra Tobias Grau gir kjøkkenet et stramt, strømlinjeformet preg. Bildet er av Ragnhild Søvik.

Kvadratisk vask
© Inger Marie Grini

Det var en utfordring å få tak i en helstøpt, kvadratisk vask i grånyansen paret hadde bestemt seg for. Løsningen fant de hos finske Durat, som designer vasker i det resirkulerte plastmaterialet med samme navn. Armatur fra Vola.

Lyst soverom
© Inger Marie Grini

Soverommet er lyst og delikat. Achille Castiglionis Parantesi-lampe fra Flos er et fint alternativ til den vanlige nattbordslampen. Maleriet er et arvestykke som fremsto lite spennende med farget passepartout og gullramme. Da både pappen og gullrammen ble fjernet, kom maleriet i mye større grad til sin rett. Malt av Åse Asp Lunde.

Lur garderobeløsning
© Inger Marie Grini

Skyvedørsgarderoben fra Rival i Vestby dekker hele den ene veggen i soverommet, der en av dørene skjuler inngang til det lekre badet. Smart!

Fliser fra Tyskland
© Inger Marie Grini

Tomannsbadekaret er fra Agape, og heter Deep. All baderomsinnredning, også de store flisene fra Royal Mosa, har paret hentet hjem fra Mainz i Tyskland.

  • Det lønte seg virkelig å ta turen, sier de.
Spesialdesignet vask
© Inger Marie Grini

Den lange vasken er laget etter mål, og er fra Antonio Lupi. Armaturene heter Cut, og er fra Boffi. Belysningen over speilet er også fra Antonio Lupi, og heter Exit.

Stilig vaskerom
© Inger Marie Grini

Det er kvalitet i hver minste detalj hos Anne og John Eirik, vaskerommet intet unntak. Betongflisene er de samme som på badet, benkeplaten den samme som på kjøkkenet, og hvitevarene fra Miele.

Anne og John Eirik er prosjektorienterte mennesker som liker å samarbeide om store oppgaver.

  • Det er vår måte å være sammen på. Vi hadde det morsomt underveis - og resultatet er vi veldig fornøyd med, slår de fast.