Falt for leiligheten ved første blikk
Det var det originale gulvet, det profilerte listverket og rosettene i taket som gjorde at Marius og Kristoffer falt for leiligheten første gang de så den.
– Vi forelsket oss fullstendig i den gamle bygårdsarkitekturen, sier Kristoffer.
En totalrenovering
Da samboerparet overtok leiligheten i begynnelsen av februar 2020, skulle de i utgangspunktet bare gjøre noe med badet, men så ballet det på seg, og plutselig sto de der, med nakne vegger, stuen full av malingsspann og en helt ny planløsning.
– Du starter alltid med å tenke at du bare skal gjøre noen små endringer, men det blir jo aldri sånn, forteller Marius og ler. Dermed endte det, som det jo gjorde for mange andre, med full korona-renovering.
"Leiligheten hadde noen fine kvaliteter, men planløsningen var knotete og ineffektiv"
Fordi verken Marius eller Kristoffer hadde pusset opp tidligere, bestemte de seg tidlig for at de ønsket å få hjelp av en interiørarkitekt.
– Leiligheten hadde noen fine kvaliteter, men planløsningen var knotete og ineffektiv. Vi visste at vi kom til å trenge noen med kompetanse dersom vi skulle få en leilighet vi var fornøyd med. Prosjektene til Michelsen kjente vi fra før av, og visste at det de gjorde var av høy kvalitet, sier Kristoffer
Løsninger som åpner rommene
Nina Michelsen er utdannet interiørarkitekt MNIL og arbeider som kreativ leder i Michelsen. Det er hun som har stått for utformingen og de skreddersydde møbelløsningene i leiligheten. For å kunne åpne opp mellom stue og spisestue ble den eksisterende hovedinngangen blendet, og den gamle kjøkkeninngangen gjort om til ny hovedinngang. Badet ble utvidet og entreen omgjort til rommet med fugletapet og daybed.
– Ved å gjøre et fåtall små endringer, fikk vi utnyttet leilighetens areal betraktelig bedre, forteller Nina.
Smarte prioriteringer
Marius og Kristoffer ville egentlig ha en kjøkkenøy, men Nina rådet dem til å gå for en annen løsning.
– Alle ønsker seg en øy, men en øy krever mye areal. I dette tilfellet ville det ikke være gunstig. I stedet foreslo vi en kjøkkenløsning hvor den ene veggen fikk en ekstra dyp kokelinje, mens motsatt side ble utnyttet til det fulle med høyskap.
– Vi er utrolig fornøyde med løsningen, og tilbringer mye tid på kjøkkenet. Vi kom begge to fra små leiligheter på under 35 kvadratmeter, så det er deilig omsider å ha et sted hvor det faktisk er plass til å lage mat, sier Kristoffer.
Et rom for ro og hvile
Det grønne rommet med fugletapetet er blitt et av parets favorittrom. Det er her de som oftest sitter helt til sist på kveldene, når fjernsynet slås av og de skal roe helt ned.
– Akkurat det grønne fugletapetet må jeg ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til, men nå er jeg det jeg kaller for en omvendt tapetskeptiker. Det er Kristoffer som skal ha æren for møbleringen. Jeg er bare glad for at jeg får lov til å bo oppi alt dette, avslutter Marius.