Rundt bord
© Andreas Mikkel Hansen

Bli med inn i Vipp-designerens enestående hjem

Den imponerende boligen kommer med en vakker takterrasse med grønne vekster, hyggelige oaser og et innbydende utekjøkken.

Tagterrasse

Takhuset er en tilbygning. Det er arkitekt Mads Møller fra Archency som har stått for det.

© Andreas Mikkel Hansen

Hagen på toppen av København

Den gamle blyantfabrikken fra 1930-tallet har vært en stor del av Vipp-eier Jette Egelunds liv de siste 20 årene. Her har Vipp både kontorer og et selvbetjent hotellrom, og for Jette har det også blitt et hjem.

Beige sofa

I stuen er det et hyggelig sofahjørne, og både Chimney-sofaen med ottoman, sofabordet og gulvlampene er fra Vipp. Rundt sofagruppen står et spesiallagd sidebord og bakerst en antikk bordlampe. Vasen på bordet er fra Sandra Davosia, og papirblomstene fra Rie Elise Larsen.

© Andreas Mikkel Hansen
Industriell glassdør

Glassveggen sørger for at det er stille på kontoret, samtidig som man har kontakt med omgivelsene utenfor. Skrivebordet er lagd av Kristian Frandsen, lampen heter Atollo og er fra Oluce, mens kontorstolen, loungestolen og fotskammelen er fra Vipp.

© Andreas Mikkel Hansen

En gammel blyantfabrikk

Med sjøen på den ene siden og store grøntområder på den andre, ligger Islands Brygge, et av Københavns mest attraktive områder. I 2002 bar området fremdeles preg av å være et arbeiderstrøk og store fabrikk-bygninger preget av området.

Så da Jette Egelund skulle finne et nytt kontorlokale til Vipp, firmaet hun eier, endte det med at hun kjøpte en førsteetasje i en gammel blyantfabrikk fra 1930-tallet. Etterhvert som årene gikk, ble også etasjene høyere oppe i bygget ledige, og dermed ble det til at Jette og samboe ren Mogens Dahl kjøpte begge to. Først andre etasje, hvor de bodde i åtte år, deretter også den øverste etasjen.

– Jeg kan trives mange steder, men liker meg best på steder hvor jeg kan ta et morgenbad, derfor er dette er perfekt sted å bo.

Kjøkken allrom

En av de originale fabrikelementene, den tunge metalldøren som leder inn til det som en gang var en korridor mellom fabrikkbygningene, ses bakerst i kjøkkenet. I dag er den Mogens' notebibliotek. Det meste av interiøret er fra Vipp, både spisebordet, stolene og den lange svarte kjøkkenøya. Det store spisebordet er godt å ha når hele familien er samlet.

© Andreas Mikkel Hansen
Vipp kjøkken

Kjøkkenet heter V1, og ved siden av vasken står en av Vipps besteselgere, såpedispenseren. Oppsatsen ved siden av er antikk.

© Andreas Mikkel Hansen
Vipp kjøkken

Stilleben med levende blomster i hjørnet av kjøkkenøya.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvor ofte finner man et flatt tak i København?

Det var arkitekt Mads Møller som hjalp til med renoveringen og tilbygget på taket. I dag huser første og andre etasje Vipps Supper Club og Vipps egen hotelleilighet The Pencil Case. I den øverste etasjen bor Jette og Mogens.

I privatboligen er flere av fabrikkens originale deler bevart, som den gamle vareheisen som går rett opp i kjøkkenet, og mellomgangen som Mogens, som er musiker, bruker som notebibliotek.

På taket av den gamle blyantfabrikken har Jette og Mogens en takhage. Det skulle vise seg å bli en omfattende prosjekt hvor de ble nødt til å bruke ingeniører til å sikre bygningen. Det er en landskapsarkitekt som har stått for planløsningen. Det kan til tider bli rimelig værhardt med mye vind på taket, derfor har de vært nødt til å tilpasse hagen etter det.

Kunstverk fra Galleri Nils Stærk

Kunstverkene i leiligheten kan gjerne være fargerike. På veggen mot soverommet henger et verk av Gert & Uwe Tobias, og på soverommet står en seng fra Auping med puter av Julie Cloos Mølsgaard. Teppet er fra Massimo og vegglampen fra Vipp.

© Andreas Mikkel Hansen
Vintage skrivebord

Fra kontoret ser man trappen som leder opp til tilbygget på taket. Over skrivebordet fra Kristian Frandsen henger et verk av Rita Kern Larsen.v

© Andreas Mikkel Hansen

Et helt unikt rom

– Jeg er veldig glad i det lille takhuset. Det er så fint lys der, og man kan se solen gå ned over byen. En takhage krever mye arbeid. Hvis ikke plantene har nok jord nok, trives de ikke. Spør profesjonelle til råds. Vi har for eksempel investert i et vanningsanlegg, slik at vi kan reise bort uten at noe dør. Det koster litt ekstra, men i det lange løp lønner det seg fordi du ikke trenger å kjøpe mye planter.

Sofa fra Vipp
© Andreas Mikkel Hansen
Rundt spisebord
© Andreas Mikkel Hansen

"Velg møbler som tåler å være i bruk over flere år"

Jette er opptatt av interiør, både inne og ute, og hennes beste tips når det kommer til interiør, er å omgi seg med ting som er fine å se på.

– Jeg tror også på at du må velge møbler som tåler å være i bruk over flere år. Personlig liker jeg best dempede farger, men det passer ikke for alle. Andre kan trives bedre med fargerike tekstiler og mønstre, man må bare kjenne etter og finne ut hva man liker selv. Derimot liker jeg godt at moderne kunst har farger, så det står ikke helt i stil med ønsket om en dus palett. Jeg har hatt stor glede av interiørdesigner Julie Cloos Mølsgård, som jobber i selskapet vårt. Hun har stått for innredningen i leiligheten og har bidratt til orden, samtidig som hun fått inn noen fargeklatter. Jeg liker godt at det er litt orden, noe som selvfølgelig er enklere med to voksne enn med en hel familie.

Takterrasse

Fra stuen i tilbygningen har man utsikt til den grønne hagen på taket hvor det er plantet trær som skjermer for vinden.

© Andreas Mikkel Hansen
Flaglinestol fra Wegner
© Andreas Mikkel Hansen
Overdekket terrasse

Den ene enden av takhuset er innredet med spiseplass og kjøkken – en smart måte å være ute på når været ikke viser seg fra sin beste side. Bord og stoler fra Vipp.

© Andreas Mikkel Hansen

Interiør som betyr noe

– For ikke lenge siden anskaffet vi oss et rundt spisebord, det fungerer godt når hele familien er på besøk. Ellers har jeg noen malerier og et par lysestaker etter moren min, de betyr uendelig mye for meg.

Utendørs sofa
© Andreas Mikkel Hansen
Vipp utekjøkken

Et tilbygg som dette må ha et utekjøkken. Kjøkkenet er fra Vipp, og det samme er søppelbøtten, en av merkets klassikere.

© Andreas Mikkel Hansen

LES OGSÅ

Takterrasse

Jette allierte seg med både landskaps-arkitekt og anleggsgartner, og sammen la de planer for hvordan hagen på taket skulle være. De har hovedsakelig brukt forskjellige typer gress som tåler vær og vind, og Jette har satt inn noen krukker med blomster.

© Andreas Mikkel Hansen