Kompromissløs forvandling

Med god arkitekthjelp, og uten kompromisser underveis, har Marte og Odd-Ture fått realisert drømmen. At huset opprinnelig er fra 1926 er ikke lenger lett å se!

Naturlig interiør

© Trine Thorsen

Da Marte og Odd-Ture endelig fant stedet de ville bo, flyttet de rett inn i det sjarmerende monopolbrikke-lignende huset, opprinnelig bygget i 1926.

Etter tre år meldte behovet for en ombygging seg. Blant annet hadde det gamle huset for få soverom for familien på fire.

  • Vi er veldig glade for at vi tok oss tid til å bo oss inn før vi planla ombyggingen. Da finner man behovene, og ser hvordan man ønsker å leve i huset, forteller Marte.

Stuen er innredet med lyse naturtoner i ulike strukturer. Det lett flyttbare bordet Cicognino fra Cassina har fått selskap av Le Corbusiers stoler LC1, også fra Cassina. En skinnfell hviler seg på PK22-stolen i peddig fra Fritz Hansen.

En lang prosess

© Trine Thorsen

Paret engasjerte sivilarkitekt MNAL Gudrun Brækkan og startet forvandlingen i stuen og andre etasje først.

Prosjektet har vært en prosess som har gått over lang tid. Valgene er tatt og kommet til underveis. Dinesen-gulvet for eksempel, var en av de tingene som ikke var planlagt fra starten.

  • Det aller viktigste for oss var å få et praktisk hus. Vi er en aktiv familie og huset skulle tilpasses alles behov, så langt det lot seg gjøre, forteller Marte.

Endeveggen på kjøkkenet skjuler et hav av oppbevaring, og det er bare Gaggenau-ovnene som synes. Innredningen er levert av Bulthaup.

God arbeidsbenk

© Trine Thorsen

Den lange benkeplaten i hvitt laminat er bare brutt av oppvaskkum og koketopp. En dør gir direkte adkomst til hagen.

Nisje til spisestuen

© Trine Thorsen

Spisestuen har fått plass i en egen nisje mellom kjøkkenet og stuen. Her har arkitekten sørget for et nydelig dagslysinnfall fra høye glassvegger på begge sider. Gjennom vinduene ser man de flotte detaljene i ytterpanelet, som ligger på nivå med veggen inne og dermed lager en kontinuerlig linje gjennom rommet.

Nett og naturlig

© Trine Thorsen

Hvite lyslykter i vakre strukturer tar seg godt ut i det lyse interiøret.

Lur planløsning

© Trine Thorsen

Alle rommene i første etasje går sømløst over i hverandre. Det er ikke langt fra spisebordet til kjøkkenøya, likevel er barløsningen på enden flittig brukt i hverdagen. Her er det god plass til alle rundt benken, og familien har bevisst valgt krakker det er godt å sitte på.

Lekkert tregulv

© Trine Thorsen

Stuen ligger et lite trinn ned fra spisestuen og kjøkkenet. Det vakre Dinesen-gulvet er lagt over hele etasjen, og bringer rommene sammen på en naturlig måte. Den mørke sofaen fra Raun står i kontrast til resten av møblementet, som PK 22-stolen og stolen Ray Lounge Chair, også fra Hay.

Oslo-lampen fra Northern Lighting sørger for stemning om kvelden, mens vinduene fra gulv til tak åpner opp for dagslyset. Maleriet over sofaen er malt av Werner Jensen.

Diskret kontraster

© Trine Thorsen

Det er alltid vakkert å pynte med blader og grønt til et interiør preget av naturmaterialer og lyse farger.

Originale detaljer

© Trine Thorsen

Rett innenfor inngangsdøren er det lagt et felt i gulvet med slipt betong, som er praktisk for hard trafikk. Trappeløpet opp til annen etasje er det eneste som står igjen av det opprinnelige etter den totale ombyggingen.

På veggen henger knaggene Dots fra Muuto. Den gule detaljen er en flott kontrast til de lyse naturfargene.

Tøft barnerom

© Trine Thorsen

Soverommet til datteren Ane er lyst og praktisk. Det løse inventaret er holdt i ulike rødnyanser. Et stilig barnerom som det er inspirerende å holde orden på!

Malt parkett

© Trine Thorsen

Marte og Odd-Ture ønsket malte tregulv i andre etasje. Ettersom det ikke var mulig å bruke det originale gulvet, ble det lagt ny parkett - som så ble malt. Velux-vinduene gir ekstra takhøyde og masser av lys.

Elegant på badet

© Trine Thorsen

Badet er hvitt og delikat med baderomsinnredning fra Kvik.

Delikate detaljer

© Trine Thorsen

Paret ønsket i utgangspunktet polert betong på badegulvet, men det lot seg ikke gjøre. Med store, grå steinfliser fikk de et uttrykk som lignet.

Hjemmekontor

© Trine Thorsen

Underetasjen er fremdeles under utvikling, men ekstra arbeidsplasser er allerede installert.

Pent og praktisk resultat!

© Trine Thorsen

Huset er blitt alt den aktive familien ønsket seg. Barna Ask og Ane har fått mye god plass å boltre seg på.

Fornøyde eiere

© Trine Thorsen

Expo Nova i Oslo har hjulpet paret med den totale belysningsplanen, og de er tydelige på at de ikke hadde klart å komme frem til alle de uvurderlige detaljene helt av seg selv.

Paret hadde dessuten bestemt seg for å ikke kompromisse på noe under prosessen, så takket være den ekstremt nøyaktige snekkeren Henning Bygg, fikk de gjennomført drømmen om et listeløst hus.

  • Den aller største bonusen er den gode planløsningen og det fantastiske lysinnfallet huset har fått etter ombyggingen, forteller Marte.

Relaterte artikler