Klassisk design blant bjelker og marmor

I en nedlagt tollbod i København, blant blåbeisede gulv, røffe bjelker og eksklusiv marmor, har Thomas Schlosser Svendsen samlet det ypperste av dansk, klassisk design.

Bor i et gammelt tollhus
© Kira Brandt

Det er kanskje ikke så rart at man får finpusset smakssansen når man driver designbutikk midt i København?

Thomas Schlosser Svendsen er en kjent figur i designkretser i Danmark. Da en av de største leilighetene i det tidligere tollhuset i havneområdet Holmen ble ledig, kastet han seg over den.

I stuen som vender mot kanalen står et Kjærholm PK54-spisebord, produsert av Kold Christensen. På bordplaten av cipollinimarmor, står en samling av Arne Bangs keramikk. Stolene Sculpture er designet av Fabricius & Kastholm, teppe fra Fraster.

Lampen over bordet er en eldre variant av Poul Henningsens klassiske PH6-lampe med toppskjerm av metall og underskjerm av opalglass.

Matchet fargen i bjelkene
© Kira Brandt

Som ramme rundt sin enestående kunst-, keramikk- og møbelsamling ønsket Thomas noe utenom det vanlige, og han ville sette sitt eget preg på boligen:

– Jeg har tatt utgangspunkt i de gamle bjelkene med forskjellige farger og ført dem videre i rommene og på møblene, forteller Thomas.

10 tips til den perfekte sofa hos BoligPluss!

Den store Flexform-sofaen i dagligstuen er det mest moderne møbelet i huset. Det har følge av et salongbord med svart skiferplate, tegnet av Poul Kjærholm, samt Hans J. Wegners fine flagline-stol. Maleriet på veggen er av Hans Christian Rylander.

Design fyller spisestuen
© Kira Brandt

Thomas har møblert spisestuen med et mesterverk av Finn Juhl: Judasbordet i teak har små sølvinnlegg, og er produsert av Niels Vodder.

Stolene er tegnet av Tove og Edvard Kindt-Larsen og produsert av Thorald Madsen. Stolen til venstre er tegnet av Hans J. Wegner. Langs veggen står en RY 25-skjenk av Hans J. Wegner, og i hjørnet står en vintage PH-stålampe.

TIPS! Lær mer om klassisk design – abonner på vårt nyhetsbrev!

To særdeles lekre kjøkken
© Kira Brandt

Til høyre: Den designbevisste eieren har tegnet kjøkkenet selv, og fått det bygget av en snekker. Svart marmor og teak preger hele rommet. Arne Jacobsens vegglampe fra 60-tallet kler også et moderne kjøkken, fra Louis Poulsen. Taburetten i rosentre med flettet sete ble tegnet av Bernt Petersen i 1958, for Henrik Wørts Møbelsnedkeri.

5 gode grunner til å velge marmor på kjøkkenet!

Til venstre: Huset har fire etasjer og like mange trapper, derfor har Thomas Schlosser Svendsen fått satt inn et ekstra, lite kjøkken i første etasje. På bordet står en gammel PH-lampe i kobber og to dekorative sigaresker med forseggjorte lokk.

Vekk fra kjedelige standardløsninger
© Kira Brandt

Det tidligere tollhuset hadde blitt omgjort til leiligheter og var i grei stand, likevel ble ikke Thomas imponert over renoveringen.

– De gamle lagerhusene var totalfredede og er det fremdeles, jeg kan bare forestille meg hvor trøblete det var å få gjort dem om til boliger. Derfor er jeg forundret over hva arkitektene fikk gjennom for ti år siden.

– Det var så ordinært pusset opp, med skillevegger i gips og kjedelige standardløsninger på kjøkken og bad. Det synes jeg faktisk ikke man kan være bekjent av med tanke på de historiske, vakre bygningene, sier Thomas.

På soverommet er sengen er trukket i tekstilen Brisa fra Christopher Farr. Wegners klassiske Bamsestol i lys ull står på et akvafarget Jacaranta-teppe.

Badekar på soverommet!
© Kira Brandt

Badekaret får lov til å stå fritt midt i soverommet. Sove- og oppholdsavdelingen er adskilt av en grønn plante. Ørnen er laget av Vilhelm Fischer for Royal Copenhagen.

LES OGSÅ: Slik fikk familien bedre plass på soverommet.

Marmor og teak på badet
© Kira Brandt

– Det er viktig for meg med en gjennomført stil, derfor har jeg også valgt mange av de samme materialene på badene og kjøkkenet, sier Thomas.

Badene strippet han helt ned for å innrede dem på nytt, med mørkegrønn eller gråsvart marmor og skap- og skuffeelementer i massiv teak.

9 lekre ideer til drømmebadet!

Materialene i Thomas' private bad begrenser seg til svart marmor og teak. Vasken er integrert i en skuffemodul.