I denne lille villaen er innredningen perfekt tilpasset

Ingen krok, krik eller skråtak stopper Patries og hennes smarte, skreddersydde løsninger.

© Morten Holtum

Patries van Hasselts har utnyttet plassen godt i sitt hjem i Zundert i Nederland. Den lange kjøkkeninnredningen skjuler komfyr, ovn og oppvaskmaskin, mens kopper og kar står i det rustikke skapet kjøpt på loppemarked.

© Morten Holtum

De 140 kvadratmetrene er utnyttet maksimalt og på elegant vis. Interiøret er forankret i naturlige materialer og rene linjer, med hvitmalte vegger og detaljer i treverk og jute.

  • Interiøret har alltid vært en pasjon, og her har jeg virkelig fått lov til å utfolde meg, konkluderer Patries.
© Morten Holtum

Fra kjøkkenet er det direkte utgang til bakgården. Bordet er designet av Decoma Design for Porro, stolen Czech er designet av Hermann Czech for Gebr. Thonet Vienna i 1994, mens lampen er av Ruth Lodder.

© Morten Holtum

Rene, hele flater gjør at huset oppleves større enn det er, en følelse den åpne løsningen mellom rommene i første etasje er med på å understreke.

Det mørke tregulvet gir tyngde til det ellers lyse interiøret. De store trebollene på kjøkkenbenken er fra Filippinene.

© Morten Holtum

Patries´moodboard skaper stemning i selskap med lampen Tolo av Achille & Pier Giacomo Castiglioni for Flos.

© Morten Holtum

Det er en ærverdig steming i dette hjemmet. Kanskje ikke så rart med tanke på at kirketjeneren som jobbet i kirken like ved bodde her før. Det er den samme kirken der Vincent van Gogh ble døpt og kunstnerens bror er begravet.

Kunst er det overalt i dette huset også, til og med på gulvet. Det grovstrikkede gulvteppet av Christien Meindertsma gir lunhet til det hvite rommet, og demper samtidig akustikken.

På veggen ser vi et bilde malt av Anita Vermeeren.

© Morten Holtum

Blikkfanget i stuen er det store maleriet av Patries´datter Fieke, malt av Anita Vermeeren. Sofaen er fra Verzelloni, puffen er designet av Lievore Molina for Verzelloni, mens lenestolen Café er designet av Piero Lissoni for Living Divani.

© Morten Holtum

Skråvegger på soverommet stopper ikke Patries.

Det utelukker tradisjonelle garderobeløsninger, men hun har da i stedet montert oppheng til skjorter og skjørt bak sengegavlen, mens en garderobe med skyvedør er bygget inn i kottet i veggen. Sengetøyet er fra Society Limonta.

© Morten Holtum

Den dekorative taklampen på soverommet er laget av Christien Meindertsma. Dukkene på stolen er av Christine Birkle.

© Morten Holtum

Så enkelt, men likevel delikat løst. Alt du trenger på badet er på en armlengdes avstand, pent plassert på krakken som er funnet på et loppemarked.

© Morten Holtum

Patries nyter å jobbe hjemmefra med utsikten ut fra vinduet. Porselenslampen i vinduet er designet av Dick von Hoff for Tichelaar.