Bygde sommerhuset sitt selv

Helt fra bunnen og helt ­alene! Resultatet er en moderne låve med skarpe kanter, vakkert treverk og store vinduer.

Lett feriestemning inne i stuen
© Andreas Mikkel Hansen

Lett feriestemning inne i stuen

Alt begynte med en vanskelig tomt i skogen ved Danmarks største innsjø, Arresø på Sjælland. Mikkel Bøgh og Sara Martinsen bestemte seg for å kaste seg ut i et vilt prosjekt. De to, som er henholdsvis arkitekt og møbeldesigner, har ikke bare bygget selv. De har bygget alt selv.

– Jeg vet ikke hva vi tenkte på. Gjennom våre jobber vet vi jo hvordan man bygger, men vi pleier kun å lage tegningene. Den praktiske erfaringen med å gjøre selve jobben hadde vi jo ikke, sier Sara.

Et atriumshus er det perfekte samlingspunkt for en familie. Se hjemmet med vakkert treverk både inne og ute!

Stue og Kjøkken er et allrom hvor familien kan være samlet selv om de gjør forskjellige ting. Bordplaten er spesiallaget i eik og plassert på understell fra Børge Mogensens skolemøbler kjøpt på auksjon. Stolene er designet av Egon Eiermann for Please Wait to be Seated. Teppet har Sara fått med seg fra sitt barndomshjem, mens hun har kledd kommodene med lerret og knotter fra sin egen nettbutikk, Handmade Copenhagen. Gardinene har hun selv sydd av stoff fra Kvadrat. Fotografiet på veggen er tatt av Mads Teglers.

Egetdesign i stuen
© Andreas Mikkel Hansen

Egetdesign i stuen

Paret har dokumentert hele byggeprosessen underveis på Instagram, hvor prosjektet har fått navnet Barnhousecabin.

– Vi gjorde det for vår egen skyld, men også for å kunne dele erfaringer med andre selvbyggere. Vi syntes det var gøy å dokumentere hele prosessen fra begynnelse til slutt. Også de mindre morsomme sidene av prosjektet, når byggeplassen ser ut som et eneste stort kaos, og det er lang vei til det endelige resultatet, forteller Sara.

Mathias tegnet drømmehuset sitt selv, og lot naturen ta føringen i utforming og innredning. Se familiehjemmet i naturskjønne omgivelser på BoligPluss.

Det er hun som har designet sofaene til sommerhuset, og putene sitter fast med trykknapper sånn at barna kan ta madrassene med ut på terrassen. Sofaene kan også settes sammen til en dobbeltseng når de har overnattingsgjester. Det er også Sara som står bak designen av vegglampen og det flettede verket i askefiner, mens kunstverket ved siden av er av Nicolai Howalt. Putene har Sara tegnet for Fredericia Furniture, mens gulvteppet er fra Kirsten Fribert. Sofabordet, designet av Theresa Arns, er fra Menu. Keramikklampen er funnet på loppemarked, og det lille bordet er arvet.

Eikelister som prikken over i-en
© Andreas Mikkel Hansen

Eikelister som prikken over i-en

Sommerhuset er nå så godt som ferdig. I påsken bygget Mikkel den fine veggen av eikelister bak kjøkkenet som den siste prikken over i-en. Paret har stort sett hatt fingeren med i spillet i alle husets detaljer – med alt fra å sette opp stålbjelker og avløp til sofaen, barstolene og gardinene.

Frontene er laget av eikefinert mdf, mens bordplaten er i materialet richlite, som er komprimert papir. Barstolene har Sara designet selv, Lampene er fra Lampe Gras.

Nydelig lysinnfall inn til hemsen
© Andreas Mikkel Hansen

Nydelig lysinnfall inn til hemsen

Bak eikelistene på kjøkkenet ligger hemsen. Fra hemsen kan man skimte kjøkkenet og stuen gjennom listene. Sengeteppet har Sara selv sydd av ullstoff fra Kvadrat. Skinnputen er fra barndomshjemmet hennes.

Arkitekten, Flemming Skudes kysthus er formet som en båt, og skiller seg fra alt annet du har sett.

Baderomsvask av restmaterialer
© Andreas Mikkel Hansen

Baderomsvask av restmaterialer

Paret har brukt restene fra kjøkkenfrontene til å lage det lille baderomsmøbelet. Marmorvasken er funnet blant kasserte vasker i et steinbrudd i Italia. Den hadde blitt kastet fordi den hadde en feil i steinen – en «feil» paret ser på som sjarmerende.

Speilet er fra Ikea, lampen er fra Bauhaus, armaturet fra Dornbracht, og håndkleet fra Ferm Living.

Bygde sommerhuset sitt selv
© Andreas Mikkel Hansen

Bygde sommerhuset sitt selv

Sara Martinsen er selvstendig designer, mens Mikkel Bøgh er arkitekt og daglig leder i Effekt Arkitekter.

Neste år planlegger paret å utstyre sommerhuset med et anneks til overnattingsgjester. Og de har allerede bestemt seg for at de ikke skal lage det selv. De nøyer seg med å tegne det og lage fundamentet, og få det prefabrikerte annekset levert på døren.

Sommerhus inspirert av låvebygg
© Andreas Mikkel Hansen

Sommerhus inspirert av låvebygg

Sommerhuset er bygget av sedertre og har matt, svart ståltak inspirert av låver. De svarte hagestolene er fra Ilva, mens bordet er et bruktfunn. Krukkene er fra Ferm Living, og de lyse stolene bakerst er kjøpt på loppemarked.

Janni og Finn ønsket seg et sommerhus hele året. Se det vakre mursteinshuset deres hersom er formet som en vifte.

Paret må venne seg til at forbipasserende stopper opp i skogen og kikker, fordi den moderne «Barn house cabin» skiller seg ut fra de andre sommerhusene i området. På den riktige måten, heldigvis.

Usynlig skille mellom inne og ute
© Andreas Mikkel Hansen

Usynlig skille mellom inne og ute

Det er ikke stor forskjell på inne og ute takket være de store vinduene som går fra gulv til tak. Her kan du se direkte fra terrassen og inn på en ramme med Sara Martinsens egen kreasjon av små teakbiter, som er satt fast med nåler. Treet var rester fra en møbelproduksjon, og som hun ikke klarte å kaste.

Hvis du planlegger å leve ute i sommer, får du 12 inspirerende tips til livet utendørs her!

Bordet er et gammelt funn paret har malt svart. Stolene er fra Ilva, mens den blå termokannen er fra Stanley. De to koppene er funnet på loppemarked.