8 utradisjonelle løsninger til hytta

Naturen har mye å si når vi velger oss hytte. Noen lar seg også inspirere av den for å skape helt unike løsninger, og vi lar oss begeistre!

Betong og glass

Betong og glass

Nen ganger legger naturen føringer for hyttekonstruksjonen. Denne fantastiske hytta i Sirdalen skulle tåle et ras, og armeringen måtte dimensjoneres deretter. Resultatet? Et stort, åpent allrom med rene linjer, uten hindringer. Og store glassflater som ikke bare bader interiøret i lys, men gir orkesterplass til været som herjer utenfor.

Se mer av den flotte betonghytta i Sirdalen!

Helhetlig i solveggen
© Markus Johansson/Bitmap

Helhetlig i solveggen

Bjørkepanelet gir den arkitekttegnede hytta en helt unik fasade. Eierne bestemte materialet utifra naturen rundt hytta og lot det prege både innsiden og utsiden. På den måten føles nisjen i solveggen som en fin forlengelse av innearealet.

Se hele hytta til arkitekt Tommie Wilhelmsen her!

Nasjonalromantikk i stuen
© Ragnar Hartvig

Nasjonalromantikk i stuen

Med en utsikt som denne er bilder på veggen overflødig. Her står naturen i sentrum og danner et flott blikkfang som endrer seg gjennom årstidene.

Se hele den fantastiske hytta i Hemsedalher!

Kjøkken under hemsen
© Ida Scmidt/ House of Pictures

Kjøkken under hemsen

På en liten hytte er løsninger med god plassutnyttelse essensielt. Det trenger derimot ikke å være begrensende, så lenge du har plass til akkurat det du trenger. Noen enkle furuhyller rommer alt som trengs her.

Se den helt unike hytta med bambuskjøkken på boligpluss.no.

Lutebehandlet tømmer
© Glotti press

Lutebehandlet tømmer

Det tradisjonelle tømmeret har fått en utradisjonell lutebehandling som skaper en nesten usynlig overgang til den lyse kjøkkeninnredningen. Resultatet er en lys og nordisk base, perfekt for en innredning i jordfarger og naturlige innslag.

Se hvordan hyttekjøkkenet til Katrine ble forvandlet fra mørkt og upraktisk til et lyst drømmekjøkken.

Følger landskapet
© Ragnar Hartvig

Følger landskapet

Den moderne hytta i Hemsedal går under kategorien samtidsarkitektur, og har store vinduer som slipper mye lys inn. Den er bygd i naturlige materialer, fargene er sobre og går i ett med landskapet rundt hytteveggen.

Bad med utsikt
© Kenneth Havgaard

Bad med utsikt

I det nedsenkede badekaret kan eierne ta seg en dupp i et varmt bad og samtidig nyte naturen utenfor! Snakk om meditasjon!

Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev, så får du tilsendt nyheter hver uke.

Trestamme som skille i stuen
© Case Study

Trestamme som skille i stuen

Noen lar naturen påvirke innredningen i hytta, mens andre tar den rett og slett med seg inn, slik eierene av denne hytta har gjort. Trestammen lager et definerende skille mellom stue og spisestue i tillegg til å ha en dekorerende effekt!