Ta en titt på hjemmet som er en tro kopi av det danske Louisiana-museet

Samme arkitektduo som designet Louisiana har også satt sitt preg på dette enestående hjemmet. Derfor er både arkitekturen, materialene og romfordelingen sterkt inspirert av museet.

Arkitekttegnet hus

Det er noe harmonisk og balansert over husets arkitektur. Stue og kjøkken er plassert ut mot hagen, mens soverommene ligger avskjermet bak den hvite muren.

© Sabrina Rothe

Ønskehuset

Det er ingen tilfeldighet at huset med det flate taket og de store vinduspartiene, den lange hvite muren og de to byggene som ligger forskjøvet på hverandre, minner om det kjente Louisianamuseet utenfor København. Det er nemlig arkitektene Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert som står bak begge. Etter at Louisiana sto ferdig i 1958, tegnet duoen noen få private hjem som var som miniatyrutgaver av museet både i arkitektur, materialer og romfordeling.

Stue med fliser og trevegger

Hunden Louis har funnet seg godt til rette på teppet, som i likhet med vegg- og taklampene er fra Please Wait to be Seateds egen kolleksjon. Sofabordet Giro er designet av Anna Deplano for Zanotta, sofaen er fra Tacchini, design Lievore Altherr Molina, og lysestaken har Ilse Crawford lagd for Georg Jensen.

© Sabrina Rothe

Spor av Louisiana

I 2016 ble et av husene kjøpt av Peter Mahler Sørensen, leder i designfirmaet Please Wait to be Seated, og Mette Bredkjær, ansvarlig for bærekraft i firmaet Solar. Bungalowen sto ferdig oppført i 1961, men den ser like flott ut i dag. Da de overtok, fornyet Peter og Mette huset med nennsom hånd. De opprinnelige proporsjonene og romfordelingen ble beholdt. De mer private rommene, som soverommene, ligger i den bakerste delen av huset, som er hevet cirka en meter over stueplanet. Stuedelen med fellesarealer ligger vendt mot en romslig hage og har store vinduer langs hele fasaden.

Ser man huset utenfra, er det lett å se hvordan den karakteristiske 19 meter lange, hvite mursteinsveggen starter inne i stuen, fortsetter utenfor og skiller de to delene av huset. Den gir også le til en av eiernes favorittsteder, den store terrassen

Gang med utsikt til hage

Den delen av huset som ligger ut mot hagen, er tegnet slik at de får mest mulig lys og luft. Nederst ser vi kontoret og stolen Spade, som Faye Toogood har designet for Please Wait to be Seated.

© Sabrina Rothe
Eierne av huset
© Sabrina Rothe

LES OGSÅ

Hus med flere nivåer

Her kan man tydelig se hvordan en del av huset er hevet for å skille de to avdelingene. Den delen av huset som vender ut mot hagen, er de sosiale rommene, som stue og kjøkken, og den tilbaketrukne delen inneholder soverommene.

© Sabrina Rothe
© Sabrina Rothe

Tett på natur

– Omgitt av gressplen og store, gamle trær fungerer den som utendørsstuen vår om sommeren. Men takket være de store vinduene langs hele fasaden er vi også tett på naturen når vi er inne. Vi opplever dyrelivet og ser på nært hold hvordan sesongene skifter. Det er veldig moro å se hunden stå ansikt til ansikt med en rev, bare atskilt av et vindu. Det er også en utrolig luksus å bo så nær byen og likevel føle at man er på landet, forteller Peter og Mette

Skulpturell stol

Stolen er designet av OS & OOS for Please Wait to be Seated og kledd med stoff fra Kvadrat. Den har fått selskap av den klassiske gulvlampen AJ, design Arne Jacobsen.

© Sabrina Rothe
Husets grovkjøkkenet med elementer fra Poul Henningsen og Arne Jacobsen

I grovkjøkkenet finner man flere av arkitektene Jørgen Bo og Vilhelm Wohlerts samtidige, nemlig den lille pendelen av Poul Henningsen og armaturen fra Vola, som er designet av Arne Jacobsen.

© Sabrina Rothe
Det er også en utrolig luksus å bo så nær byen og likevel føle at man er på landet — Peter Mahler Sørensen og Mette Bredkjær
Grønt kjøkken

Det grønne kjøkkenet med benkeplate i granitt og messingkledde vegger er inspirert av det opprinnelige, som også gikk i grønntoner. Spisebordet er spesialdesignet av Erik Magnussen, og de pastellfargede stolene og lampene fra Please Wait to be Seated er en fin kontrast til fargene i resten av rommet. Verket er av Benny Dröscher.

© Sabrina Rothe

Arkitektoniske elementer

I tillegg til arkitektoniske elementer som vegger, dører og tak i douglasgran, og detaljer som originalinnfatninger til spotter, dørhåndtak designet av Kay Fisker og det åpne, kobberkledde ildstedet, er Peter og Mettes hjem fylt med klassisk design som avspeiler tiden huset er fra. Her har de blandet Arne Jacobsen og Poul Henningsen med moderne og ofte fargerike innslag fra Please Wait to be Seated, som Faye Toogood og OS & OOS.

Originaldetaljene og det moderne interiøret utfyller hverandre, og sammen er de vitnesbyrd på at god design ikke forgår

Lyst soverom

På soverommet står en benk og et sidebord fra Please Wait to be Seated under et maleri av Martin Askholm. På bordet står lampen Blooper og Mettes favoritthudpleie produkter fra Bynacht. Sengen er en Philippe Starck-design for Cassina.

© Sabrina Rothe
Mursteinsmur som inndeler huset

Den 19 meter lange muren deler huset. Bakerst er det utgang fra soverommet til en liten terrasse. Stolen er fra Vitra, og teppet er fra Røros Tweed.

© Sabrina Rothe

LES OGSÅ