Opplevelseshus uten bakside

På en liten fjellknaus i Sandnes troner et hus som er like spennende fra alle vinkler.

Arkitekttegnet drømmehus
© Nils Petter Dahle

Tronende på en liten fjellknaus på Austrått i Sandnes har arkitekt Tommie Wilhelmsen tegnet et hus uten en tydelig bakside. Tanken er at det skal være en opplevelse å betrakte huset uansett hvilken vinkel man møter boligen fra. Huset er kledd med hvite glassfiberplater som mykes opp av trepartier i eik.

© bo-bedre.no
Usynlig hjemmekontor i stuen
© Nils Petter Dahle

Innebygd arbeidsbord og skap er fra Boform. Modellen er den samme som på kjøkkenet, noe som forsterker helhetsfølelsen. Lysestakene Lys er designet av Jacob Wagner for B&B Italia. Arbeidsstolen Flow har bein i eik og er fra MDF Italia.

Moderne spiseplass
© Nils Petter Dahle

Spisebordet Ext Table og stolen Flow er begge fra MDF Italia og forhandles av Kielland. Skålen med limefrukter er designet av Vassoio Trapezio.

Gjennomført intreiør
© Nils Petter Dahle

Kjøkkeninnredningen Line kommer fra Boform og er i fargekombinasjonen grønt, svart og hvitt.
Stavanger-firmaet Kielland har bistått med interiøret. Deres konsept er å skape helhetsløsninger for private og offentlige miljøer.

Usynlig kjøkkenvifte
© Nils Petter Dahle

Hvitevarene er fra Gaggenau. Kjøkkenviften Gutmann som kan heises opp og ned av kjøkkenbenken, kommer fra Futura.

Vedlikeholdsfritt hus
© Nils Petter Dahle

Huset er nærmest vedlikeholdsfritt og uten terskler, så eierne kan fortsette å bo her når de blir eldre.
Stolen Lazy Lounge Chair fra B&B Italia, tegnet av Patricia Urquiola, fremstår nærmest som en skulptur i seg selv. Forhandles av Kielland.

Rom med utsikt
© Nils Petter Dahle

Soverommene er store og luftige, flere av dem har tilgang til egen uteplass. Fra soverommene i andre etasje er utsikten utover Jæren ekstra flott.

Klassisk baderom
© Nils Petter Dahle

Baderomsmøblene er fra Linn, modellen heter Ingrid og leveres med vask. Badekaret er fra Viking Bad. Sandfargede fliser gir et klassisk og diskré uttrykk.

En drøm av en uteplass
© Nils Petter Dahle

Terrasse med utepeis og utekjøkken er en drøm for mange. Spisebordet Ext Table er fra MDF Italia. Tivoli-stolen fra Montana er tegnet av Verner Panton og finnes i mange flotte farger.