Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fra rønne til drømmehus

Rikke og Jens måtte gå noen runder med seg selv da de sto foran det falleferdige huset. Men etter oppussing har huset blitt akkurat slik de ville ha det.

 Fugl Føniks

© Lars Kaslov

I 2010 sto Rikke og Jens og tittet inn på den slitne tomten der et gammelt hus sto og drysset murpuss. Et sørgelig syn, ja, men paret åpnet likevel porten og gikk inn.

Huset ble bygget i 1915 og har stått relativt urørt siden. I andre etasje hadde det vært en vannskade for flere år siden, og skaden var aldri blitt behandlet. Innvendig var alt grått og mørkebrunt, som om de tidligere beboerne hadde røyket og aldri malt verken vegger eller treverk.
Men kjærligheten kan ikke styres, og med én gang Rikke og Jens trådte innenfor husets vegger falt de pladask for spisestuen. Det vakre taket og det flotte lysinnfallet overbeviste dem om at det var her de ville bo.

 Hjelp fra familie og venner

© Lars Kaslov

  • Vi skjønte at vi måtte beregne ekstremt mange arbeidstimer før vi i det hele tatt kunne flytte inn. Men huset lå på riktig sted, barna ville få en stor hage å leke i, og vi ville få masse plass å boltre oss på. Så vi tok sats og underskrev kontrakten.

Paret har fått masse hjelp fra familie og venner. Rikkes søster er utdannet arkitekt, og har hjulpet dem med å få styr på rominndelingen.

 Nye gulv og null gardiner

© Lars Kaslov

Samtlige av gulvene var i svært dårlig stand. De ble revet opp, og det ble lagt vakre tregulv i douglasgran fra Dinesen på alle gulvene. Plankene løper uavbrutt gjennom to stuer, og dermed gjennom hele husets bredde. Det skaper ro i innredningen, samtidig som det gir en eksklusiv følelse.

  • Utgangspunktet har vært å føre huset tilbake til dets opprinnelige uttrykk, men samtidig ville vi gjerne bo moderne. Vi har derfor valgt å innrede med få møbler, for å understreke de vakre, nyrestaurerte rommene, sier Rikke. Paret vurderte å henge gardiner i vinduene, men droppet det.

  • Det var jo lysinnfallet fra de småsprossede vinduene vi falt for i utgangspunktet. Dessuten er det nok bare en vane det med gardiner, for egentlig er det jo ingen som kan se inn til oss, sier Rikke.

 Favorittrommet

© Lars Kaslov

Rikke og Jens forelsket seg i spisestuen med det vakre taket og de sjarmerende sprossede glassflatene. Det er fremdeles parets yndlingsrom, spesielt etter at det også fikk
gulv fra Dinesen. Stolene rundt bordet er Catifa fra Arper.

Familien har fått over dobbelt så mye plass å boltre seg på, noe som også var grunnen til at de flyttet.

  • Vi må nok bare innse at vi er en slik familie som trives best når vi har mye plass rundt oss. Det merkes særlig godt på barna, som elsker at de nå kan leke både ut og inne!
 Åpen løsning

© Lars Kaslov

Kjøkkenet ligger i en halvåpen løsning med spisestuen. Dinesengulvet skaper en følelse av sammenheng og ro.

 Rent uttrykk på kjøkkenet

© Lars Kaslov

Familien valgte innredningen Frame fra Boform, mens selve utformingen er tegnet av kjøkkenprodusentens arkitekt Søren Emil Kristen. En hel vegg med høyskap gir masser av oppbevaringsplass i tillegg til skuffene i øya.

Innredningen er dessuten helt fri for håndtak, noe som gir den et rent uttrykk. Frontene er i mørkbeiset eik, mens benkeplatene er laget i corian.

 Smarte detaljer

© Lars Kaslov

Hver minste detalj kan planlegges når man hyrer inn en arkitekt til å tegne kjøkkeninnredningen. Her: Smart knivoppbevaring og innfreste skuffegrep.

 Tekno-kjøkken

© Lars Kaslov

Teknikken er på stell! Både innebygget kaffemaskin og vinskap høyner luksusnivået på kjøkkenet. Deilig!

 Luksus på badet

© Lars Kaslov

Badet var opprinnelig to mindre rom som ble slått sammen til ett. Vasken er i corian, mens veggarmaturen er av Arne Jacobsen for Vola. Skapene er fra Boform, såpedispenser fra Vipp.

 Mosaikk

© Lars Kaslov

Dusjnisjen er kledd i rosa mosaikk fra Bisazza, et overraskende fargeelement i huset. Dusjhode fra Hansgrohe, hånddusj fra Vola.

 Luftig følelse

© Lars Kaslov

Soverommet er også enkelt innredet, helt ned til fraværet av gardiner. Den luftige følelsen forsterkes av balkongen med utsikt over hagen.

Relaterte artikler