Feriebolig i Italia - et landlig paradis i naturlige nyanser

En times kjøretur unna Milano ligger et nydelig arkitekttegnet feriehus, hvor fargene og materialene på innsiden speiler utsiden i harmonisk helhet.

Flytende overganger mellom ute og inne
© Monica Spezia/Living Inside

I den pittoreske provinsen Piacenza i Italia har arkitekt Claudia Ponti designet et nydelig feriehus til seg og familien.

Overgangene mellom inne og ute er nesten umerkelige i det lekre feriehuset. I stuen dekker et åtte meter langt glassvindu hele lengden av rommet og rammer inn den spektakulære utsikten over regionens vakre vidder og vingårder. Utsikt, lys og romlighet har vært viktige nøkkelord i utviklingen av prosjektet for å skape flytende overganger mellom inne- og uteareal.

Les også: Michael og Tamami kan bo like mye ute som inne i sitt arkitektoniske mesterverk i California.

Trestolene er fra Ethnicraft, de runde puffene fra Paola Lenti, mens gulvteppet er spesialdesignet.

Interiøret speiler fargene på utsiden
© Monica Spezia/Living Inside

Farger er et viktig aspekt for Claudia når hun innreder, og hun har valgt å bruke de samme fargetonene fra fasaden på møbler og tekstiler for å oppnå følelsen av en harmonisk helhet. Og på samme måte som naturlige materialer skaper spill og taktilitet på utsiden av huset, gir flettede kurver og tekstiler i lin en lun taktilitet innvendig.

– Jeg liker kontrasten som oppstår når man mikser harde elementer med mykere former. Jeg bestemte meg for at nyansene i interiøret måtte speile fargene på eksteriøret, derfor har jeg blant annet valgt varme nyanser av grått på veggene, forteller hun.

Les også: Janni og Finn ønsket seg et sommerhus hele året og fikk et nydelig mursteinshus med en helt spesiell form.

En nisje i stuen rammer galant inn spiseplassen med spisebordet og benken som Claudia selv har designet. Pendelen er et bruktfunn fra Spania.

Sanselig og taktil innredning i stuen
© Monica Spezia/Living Inside

Den store åpne stuen har Claudia innredet med taktile tekstiler og sanselig treverk som myker opp arkitekturens stramme rammer. Fotografiene på listen over peisen byttes jevnlig ut og skaper variasjon i interiøret på en effektiv og enkel måte. Livingstone-puffene fra Smarin ligner småstein, en leken og dekorativ måte å hente naturen inn på! AJ-gulvlampen er designet av Arne Jacobsen for Louis Poulsen, mens sofaen er fra Paola Lenti.

Avslappet og åpent allrom
© Monica Spezia/Living Inside

Med et rustikt bord som kjøkkenøy og høyskap i stedet for overskap underbygger kjøkkenet den åpne og avslappede atmosfæren som preger ferieboligen.

Les også: Jannicke og Marius tegnet drømmehytta selv. Se de kule hjemmesnekrede løsningene de har fått til med lakket finér på BoligPluss.

Kjøkkeninnredningen er fra Modulnova.

Full avkobling på terrassen
© Monica Spezia/Living Inside

Morgenkaffe på terrassen? Ja takk! Med skyvedører i glass flyter inne- og utesoner over i hverandre og bygger opp under den deilige, avslappende feriefølelsen.

Les også: Her er 10 utestuer som er så godt innredet at du glemmer at du er ute.

Toy-stolene rundt spisebordet er av Philippe Starck for Driade.

Helhetlig palett på soverommet
© Monica Spezia/Living Inside

Store vinduer gjør at den nydelige utsikten kan nytes også fra soverommet, hvor gråbrune nyanser i interiøret speiler fasaden og naturen utenfor.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Sengen er designet av Claudia, mens Tolomeo-lampene er av Michele de Lucchi og Giancarlo Fassina for Artemide.

Flagrende avskjerming mellom rommene
© Monica Spezia/Living Inside

Lange lingardiner i gangen skjermer mellom vask, soverom og bad. Et estetisk grep som luner og bryter opp det langstrakte rommet. Caravaggio-pendlene er designet av Cecilie Manz for Lightyears.

Naturlige og stramt i vakker kontrast
© Monica Spezia/Living Inside

Claudia valgte å kle fasaden i naturlige materialer som over tid endrer patina for å gi liv og varme til den ellers stramme strukturen. Stein fra lokalområdet dekker nedre del av huset, mens resten er kledd i ipe, en brasiliansk tresort med stor motstandsdyktighet for ytre påkjenninger. På ene siden av huset ruver et overbygg i cortenstål over terrassen.

Spun-stolen, designet av Thomas Heatherwick for Magis, er som en skulptur på terrassen! Lenestolen i bakgrunnen er fra Paola Lenti.

Blått og harmonisk i landskapet
© Monica Spezia/Living Inside

Ferieboligen er designet med tanke på at utsiden skal benyttes like mye som innsiden. Hagen i nordøst gir skygge og kjølighet på varme sommerdager, mens betongterrassen på den sørlige siden er belagt med stein som skal holde på varmen fra solen om vinteren. Det lange, smale bassenget i hagen gir følelsen av å svømme i en kanal, og den mørkegrå finishen gir vannet en blåfarge som sklir harmonisk inn med nyansene i naturen rundt.

Fra terrassen har Claudia og ektemannen fantastisk utsikt over det vakre landskapet i Piacenza-provinsen. Og ikke minst, svømme-bassenget! Solstolene er fra Talenti, mens sitteputen er fra Pomodone.