Bydge drømmebadet enkelt og praktisk

Da Malene og Brian bygget huset sitt, var de veldig bestemte på at de ville ha et lekkert og praktisk bad med mulighet for avslapning og ro. Det fikk de.

Funksjonelt bad med god oppbevaringsplass
© Jens Barlund

Gode, men skjulte oppbevaringsmuligheter

Det er arkitekt Allan Brunberg som har skapt drømmebadet til Malene og Brian. For visuelt å gjøre det avlange rommet kortere, er mørke fliser valgt på endeveggen. Umiddelbart ser det ikke ut som om badeværelset har noen oppbevaringsplass, men ser du godt etter, kan du ane en nesten tre meter høy skapdør i forlengelse av dusjsonen. Håndklestativet i svartmalt bambus og taklampen med grønn ledning er fra Ilva.

Hyllen som går langs hele rommet, oppsto som en tilfeldighet da de skulle skjule sisternen til det vegghengte toalettet. I stedet for å fore inn hele veggen valgte Malene og Brian å avslutte foringen i passende høyde til en hylle, noe som gir personlighet til rommet, med planter og småting. Dermed fikk paret også muligheten til å montere en vegghengt armatur fra Vola over den brede vasken fra Duravit.

God belysning og hjemmelaget stellebenk
© Jens Barlund

God belysning og god plass

Belysningen har Malene og Brian fått hjelp til av en venninne. Ved speilene er det valgt metallamper fra Delta Light som både sender lyset opp og ned, noe som gir et godt sminkelys. Stellebordet som står rett innenfor døren, har paret selv laget av stålrør og hjul med lås fra den lokale byggevareforretningen. Liggeflaten og hyllen er laget av et gammelt seil og surret fast med en snor.

Håndvasken fra Duravit er valgt i en 80 cm bred versjon, så familiens to små gutter kan stå på hver sin skammel og pusse tenner samtidig.

Fin utsikt til skogen
© Jens Barlund

Lavt vindu gir god utsikt

  • Vi valgte å plassere vinduet lavt for å få utsikt til den usjenerte tomten og skogen utenfor, forteller Malene Østergaard. Den tradisjonelle døren er erstattet med en skyvedør, noe som gir bedre utnyttelse av plassen. Skittentøyskurven er fra House Doctor.