En moderne, etnisk oase

Midt i Marokkos fargerike leven har australske Cassandra Karinsky funnet sin rolige oase, med et etnisk og moderne interiør.

Himmelsk uteplass på takterrassen
© Gaelle Boulicaut

– Jeg liker Marrakech, altså. Men etter en dag i souken med all dens støv og larm, trenger jeg å komme hjem til et sted med ro, forteller australske Cassandra Karinsky.

Hun driver showrommet Kulchi, som er arabisk for «alt mulig», hvor hun stiller ut og selger marokkanske tepper og trykk til de stiligste feinschmeckere fra hele verden.

LEKKER UTEPLASS: På takterrassen utspiller livet seg i morgen- og kveldssolen. Det er her Cassandra nyter drinker og klassisk marrokkansk myntete med venner i putehavet.

Har du sett disse fantastiske uteplassene?

Sin egen stil
© Gaelle Boulicaut

– Jeg må innrømme at jeg har vært gjennom min epoke med den typiske marokkanske tesalongstilen, med puter strødd rundt på gulvet og alt det som følger med, sier Cassandra.

– Men etter noen år her, ville jeg heller ha min egen identitet, et sted som var meg, fremfor et sted som skrek: «Hallo! Se på meg og mitt marokkanske hjem!»

SPISESTUEN viser Cassandras inspirerende evne til å blande materialer og stilarter. Skinnstolene og 50-tallslampene over bordet er kjøpt på loppemarkedet Bab el Khemis.

Muggene og vasene av keramikk er fra Made by Tinja og putene er fra Maison de Vacances. Bildeveggen er satt sammen av moderne og eldre kunst, av kunstnere som Dina Broadhurst og Randall Bachner.

Magiske minner
© Gaelle Boulicaut

Lyset faller vakkert inn i det store hvitmalte allrommet, helt inn til spiseplassen. Fargene i skinnputene, keramikken og kunsten gir sanselighet i det svale rommet.

Cassandras første møte med Marrakech var i 1996. I årene som fulgte reiste hun mye i jobben som restaurantkonsulent, og opplevde steder som New York, Chicago og Ibiza, samt hjembyen Sydney.

Minnene om Marokkos særegenhet ble hengende igjen som et uforglemmelig smakfullt måltid. Hun måtte tilbake for mer.

Interiør å finne roen i
© Gaelle Boulicaut

– Det er noe med energien, fargene og de lokale kunsthåndverkerne her som er så inspirerende, forklarer hun. – Marrakech har alltid vært møtested for kunstnere og kreative sjeler, og er en magnet for folk på reise. Man vet aldri hvem man støter på.

Med lyse toner og enkel innredning har Cassandra skapt den roen hun trenger etter lange dager ute i Marrakechs intense liv. De kritthvite flatene mykes opp av tekstiler, og et mørkt Beni Ourain-teppe fra hennes egen butikk Kulchi samler møblene til en helhet.

Det store maleriet over sofaen er malt av Cassandras bror, Alexander Karinsky. Lampen på veggen er fra C.K. Lighting Design og
messingananasen er kjøpt på loppemarked.

Svart kjøkken
© Gaelle Boulicaut

I kontrast til den ellers lyse leiligheten, er kjøkkenet kledd i mørke farger, med svarte fliser og grå vegger. På de åpne hyllene står fargerik keramikk fra lokale forhandlere.

Få 10 tips til å lykkes med svart kjøkken hos BoligPluss!

Fotokunsten er laget av naboen Randall Bachner. Teppet er fra Kulchi og stolene, som trolig stammer fra 50-tallet, er fra loppemarkedet Bab el Khemis.

Grønne planter liver opp
© Gaelle Boulicaut

En hvit skjenk danner utstillingssted for vaser fra Made by Tinja og bilder av Karen Darling. Gulvlampen Grasshopper fra Gubi er designet av Greta Grossman, mens teppet er fra Cassandras egen butikk Kulchi. En grønn bananpalme tilfører frodighet og naturlig liv til interiøret.