De har sans for effektive løsninger – og elsker god design

Interiøret i byleiligheten er preget av svært effektive løsninger – men Tonje og Christian har også en sterk lidenskap for god design.

Kjøkkenøy og spisebord i ett
© Inger Marie Grini

Christian og samboeren Tonje Skjervold bor i en plasseffektiv leilighet i Linderen hageby i Oslo.

– Som nybakte foreldre vinglet vi mellom å flytte ut av byen og å bli boende i Oslo, da vi ramlet inn i denne idylliske hagebyen, sier Christian.

Christian er grafisk designer, og en stor lidenskap for design førte til at leiligheten fikk gjennomgå en nådeløs redesignprosess.

Alt ble strippet ned til det helt elementære, for så å bli nøye tilpasset familiens behov og personlige ønsker – etter ett enkelt prinsipp: Form følger funksjon.

Det sosiale midtpunktet i leiligheten er en plasseffektiv løsning med kombinert kjøkkenøy og spisebord.

De gamle Børge Mogensen-stolene står i fin kontrast til nyere barkrakker fra Hay. I taket henger Caravaggio-lamper, designet av Cecilie Manz for Lightyears.

Slik ble rommene større
© Inger Marie Grini

– Leiligheten var gammel og alt måtte gjøres. Den besto opprinnelig av mange små, knotete rom, så vi åpnet den opp så mye vi kunne.

I tillegg til å rive mange vegger, fjernet vi mye rart som var blitt satt inn i årenes løp, som falsk stukkatur og buede dører. Vi rensket ut det meste! sier Christian.

Sofa fremfor bil, tenkte Tonje og Christian, og gjorde heller en investering for livet med Polder av Hella Jongerius for Vitra. Gyngestolen Eames Plastic Armchair, av Charles & Ray Eames, er også fra Vitra.

I vinduet står lampen Spiff, av norske Gridy for Northern Lighting, mens gulvlampen er Bestlite fra Gubi.

Idyll i byen
© Inger Marie Grini

Store og små endringer ble gjort for å få en mer funksjonell planløsning. Kjøkkenet ble flyttet mot bakgården, slik at paret kan holde øye med barna når de leker.

Og barnerommet ble plassert i den andre enden av leiligheten, slik at de kan ha venner på middag etter at barna har lagt seg.

Linderen hageby, som ligger i bydel St. Hanshaugen i Oslo, er som en oase i byen. Lave bygårder omkranser store og gressplenkledde gårdsrom – grønne pletter som stiller behovet for hage.

Få flere nyheter om lekre boliger og fin design!

Smart skap rundt sengen
© Inger Marie Grini

De gamle tredørene ble bevart i oppussingen, og står nå i varm kontrast til de hvite veggene. Plassen rundt sengen er benyttet til skap.

Den ikoniske leselampen Tolomeo er av Michele De Lucchi og Giancarlo
Fassina for Artemide. Maleriet er laget av den franske graffitimaleren Tomek.

Barnerom for to
© Inger Marie Grini

– Noen velger å dele inn rom når familien vokser. Vi lar heller barna dele rom – og tenker at de forhåpentligvis vil ha glede av det. Det er viktigere for oss å ha gode rom, fremfor mange rom, sier Christian.

De to barna trives med å dele rom, som med en effektiv planløsning med køyeseng og plassbygde skap, har masse gulvareal og tumleplass.

Gode og stilige oppbevaringsløsninger
© Inger Marie Grini

Gode løsninger for oppbevaring var en viktig del av planleggingen av leiligheten. Skohyllene er bygget av samme materialer som oppbevaringsløsningene i stua.

Se flere smarte, plassbesparende møbler hos BoligPluss!

Den skulpturelle stolen på soverommet, Diamond Chair, er designet av Harry Bertoia for Knoll. Bildet på veggen er fra boken Dansk Tatovering av Jon Nordstrøm.