Arkitektonisk sørlandsperle

Med både svømmebasseng og egen sandstrand er sommeren i boks for familien i Lyngdal.

Arkitekttegnet bolig
© Maria Reme

I sommer er det to og et halvt år siden familien på tre flyttet inn i sitt nye hjem. Det vakre huset ligger godt beskyttet innerst i fjorden, med en fantastisk kontakt til sjøen. Arkitekt Ole Johan Dolva har tegnet det praktfulle familiehuset i Lyngdal. I bakgrunnen til høyre skimtes det huset som opprinnelig ble bygget på denne tomten. Det ble heist over veien med kran og plassert på ny grunnmur på en ny tomt.

Kjøkkenbord i betong
© Maria Reme

Kjøkkenet er romslig med plass til mange. Kjøkkenbordet er spesiallaget i helstøpt betong. Det måtte åtte mann til for å løfte det på plass. Understellet er smidd på et mekanisk verksted. Kjøkkenet er fra HTH, med benkeplater i corian og Gaggenau-hvitevarer.

Sofa med utsikt
© Maria Reme

Stuen er åpen og lys og vendt mot utsikten. Bak Karmameju-sofaen, kjøpt på Bazaren, står de rå betongveggene som en flott kontrast mot den blanke eikeparketten. Fra stuen i første etasje fører en egen dør til et stort gjesterom.

Skjermet inngangsparti
© Maria Reme

Inngangspartiet ligger skjermet innenfor garasjen som ligger opp mot veien. Sprinkeltaket i eik binder enhetene sammen og skjermer for vær og vind. Den ene inngangsdøren fører inn til en stor garderobe, den andre døren går rett inn i hallen. Veggskulpturen er fra Olsens Hage i Lyngdal, benken er fra Bazaren.

Dør fra terrassen til badet
© Maria Reme

Fra terrassen er det en egen inngang inn til et stort bad. Det røffe industrielle uttrykket er myket opp med kunst av Hilde Kjønniksen, og en håndkletrapp i bambus.

Betongbad
© Maria Reme

Baderomsinnredningen er gjennomført og lekker i alle detaljer. Uttrykket er myket opp med naturmaterialer.

Soverom med havutsikt
© Maria Reme

Alle soverommene har vindu som vender ut mot fjorden. Hege og Gautes soverom er holdt i lune farger med en fondvegg i ubehandlet beiset panel.

Handlet bad på nett
© Maria Reme

Badet i annen etasje er stort og lyst. Vask og armatur er Jean-Marie Massauds design for Hansgrohe. Alt utstyr til badene
har de bestilt på nettet gjennom vvskupp.no. Benken er fra HTH.

Innslipp av dagslys
© Maria Reme

Den ene veggen i hallen har store vindusflater ut til en skjermet grønn hage. Dette gir et deilig dagslys i gangen som fører inn til soverommene på motsatt side.

Spesialbygde utemøbler
© Maria Reme

Sittegruppen fikk familien laget til sitt forrige hus. Alt treverket er levert fra Øydna sagbruk i Lyngdal. Stolen og bordet i hjørnet er fra Olsens Hage.

Vindusflate i trappeoppgangen
© Maria Reme

Fra gangen i andre etasje og trappen ned til oppholdsrommene kan man se ut til en grønn lunge. De store vindusflatene gir en enorm romfølelse, og et flott dagslys i gangen.

Designikon
© Maria Reme

Mellom de store glassdørene ut til bassenget står Svanen, designet av Arne Jacobsen i 1958.

Hus med havutsikt
© Maria Reme

Uteplassen har en fantastisk utsikt over sjøen. Det er en naturlig skjerming mot nabotomten med høye grønne hekker.

Drømmerom for jenter
© Maria Reme

På datterens soverom er den ene veggen malt i en støvrosa farge. Møblene er kjøpt på auksjon, bortsett fra Kartell-speilet og Eames-stolen Plastic armchair, designet i 1950 og i produksjon hos Vitra. De moderne designmøblene er kjøpt på Bazaren.

Trapp til brygga
© Maria Reme

Fra inngangspartiet og garasjen kan man komme direkte ned til brygga og uterommet via en støpt betongtrapp i terrenget.