7 deilige drømmeboliger til deg som elsker funkis

Store flater, rette linjer og geometriske former. Her er et knippe inspirerende hus i funkisstil – og selvfølgelig er de lekkert innredet!

1. Moderne funkishus på Bygdøy
© Case Study

Moderne funkishus på Bygdøy

På Bygdøy i indre Oslofjord, ikke langt fra Norges eldste museumsbygninger, har arkitektene Hille Strandskogen tegnet en moderne klassiker i betong og glass.

Her går bygg og landskap i vakker symbiose. Inngangspartiet ligger som en beskyttende enhet til huset. Vindusbåndet som følger husets underetasje, får den store bygningsblokken til å nærmest sveve.

Alle gulv, dører og fast inventar i funkishuset er laget i eik.
© Case Study

Når man kommer innenfor hoveddøren, har man utsikt gjennom hele huset, og enkelt innsyn til noen av oppholdsrommene. Alle gulv, dører og fast inventar er laget i eik.

Innredningen for øvrig er helt underordnet den arkitektoniske utformingen av rommene. Her er det luft og åpent rom som teller i alle soner.

Se resten av det lekre huset her!

2. Flott funkis på Jar
© Maria Reme

Flott funkis på Jar

Med nytt inngangsparti og tilbygg ved kjøkkenet har familien skapt et moderne hjem av det gamle funkishuset på Jar.

Den innvendige oppussingen startet med overflateoppussing. Rominndelingen var god i det gamle huset, så de mer omfattende endringene som å flytte vegger og funksjoner var for å integrere tilbygg og påbygg til den opprinnelige arkitekturen.

Se flere fine boliger i vårt nyhetsbrev!

© Maria Reme

Soverommet ligger i annen etasje. Herfra er det utgang til en stor takterrasse på toppen av tilbygget. Se de andre rommene i funkishuset her!

Soverommet har en enkel og lys stil med innslag av lyst tre.

3. Her har stuene fantastisk takhøyde
© Anniken Zahl Furunes

Her har stuene fantastisk takhøyde

Trondheimsfamilien ønsket seg et lyst funkishus med stor takhøyde i stuen. De hadde vært på dypdykk i ferdighuskataloger uten å finne den kombinasjonen av form og innhold som de ønsket.

Et tett samarbeid med en anbefalt arkitekt gjorde at de fikk akkurat det huset de drømte om. Bli med inn i drømmehuset på 550 kvadratmeter!

Stuen og spisestuen er en åpen løsning med full takhøyde.
© Anniken Zahl Furunes

Stuen og spisestuen er en åpen løsning med full takhøyde. Tv-en står på en innebygd tv-benk i en egen nisje. Til venstre over salongen går galleriet med adkomst til soveavdelingene.

4. Helstøpt arkitektur i Stavanger
© Manuela Hardy

Helstøpt arkitektur i Stavanger

Da det dukket opp et gammelt hus med en stor tomt til salgs på Røyneberg utenfor Stavanger, ble drømmen om å bygge sitt eget funkishus endelig realisert for denne familien.

På den store betongterrassen har de skapt en sydlandsk og lun atmosfære. Her ute tilbringer familien mye tid sammen så lenge det lar seg gjøre. Husets fasade har rammer og rette linjer, akkurat slik som paret ønsket.

Tidløs kjøkkeninnredning fra Kvik.
© Manuela Hardy

På varme dager kan den store skyvedøren ved spisebordet åpnes helt opp mot terrassen. Det er et bevisst valg at kjøkkenet ligger i
nær tilknytning til uteplassen.

Kjøkkeninnredningen fra Kvik er tidløs, og sammen med benkeplaten av corian får kjøkkenet et renlinjet, eksklusivt uttrykk.

Se resten av det flotte huset her!

5. Nytt funkishus med gamle klassikere
© Anniken Zahl Furunes

Nytt funkishus med gamle klassikere

Rene linjer og hvite overflater gjør at de mange designklassikerne kommer til sin rett i det moderne familiehuset på Høiseth i Trondheim.

Huset er bygget i en modernistisk stil, med rette linjer og vinduer som sørger for å gi godt med naturlig lys utenfra. Om sommeren fungerer plattingen ute som en forlengelse av arealet inne.

To skinnsofaer fra Ikea får selskap av to Eames loungestoler rundt bordene fra Hay. De lilla putene og teppet er også fra Hay.
© Anniken Zahl Furunes

Familierommet i underetasjen er stemningsfullt og lunt. To skinnsofaer fra Ikea får selskap av to Eames loungestoler rundt bordene fra Hay. De lilla putene og teppet er også fra Hay.

Her kan du se flere bilder fra huset i Trondheim!

6. Boomerang i betong
© Andreas Mikkel Hansen

Boomerang i betong

Denne familien bygde drømmehuset i betong på toppen av en bratt skrent. De ville ikke ha en firkantet boks, men et buet og unikt mesterverk.

Det 450 kvadratmeter store huset er formet som en boomerang, og fasaden har krumminger og innhakk. Rundt hvert hjørne og bue venter en ny, arkitektonisk opplevelse.

© Andreas Mikkel Hansen

Betongveggen bærer tydelige merker og flekker fra støpeprosessen. Soverommets hvitmalte vegger gir betongen enda mer fokus og karakter. Reolen på veggen er funnet brukt på Lauritz.com.

Se resten av det lekre drømmehuset her!

7. Helstøpt betonghus på Høvik
© Nils Petter Dahle

Helstøpt betonghus på Høvik

Den 380 kvadratmeter store praktboligen ligger på Høvik like utenfor Oslo og rammes inn av slanke furustammer.

Arkitekt Tommie Wilhelmsen har tegnet den rå generasjonsboligen i plasstøpt betong på Høvik like utenfor Oslo.

© Nils Petter Dahle

Bambusparketten er 50 prosent hardere enn eik. Den er limt direkte på betonggulvet, noe som er fint mulig selv om huset har vannbåren varme.

Himlingen, som er nedsenket for å skjule tekniske installasjoner, er ikke bare visuelt vakker. Spalten mellom bambusspilene fungerer som akustikkabsorbering.

Sofaen i den åpne stuen er fra B&B Italia, heter Tufy Time og
er designet av Patricia Urquiola. Bordet Fat Fat Table er også designet av Urquiola for B&B Italia. Stolen med skammel heter Lobster, er fra B&B Italia og er designet av Lund & Paarmann.

Se flere bilder fra betonghuset her!