Luftig funkishus i Trondheim med sjenerøs takhøyde

Åpent og innholdsrikt funkishus med et fantastisk ballrom, selvrensende vinduer, gasspeis og jordvarme.

Fra ferdighus til arkitekt
© Anniken Zahl Furunes

Arkitekttegnet drømmehus

Trondheimsfamilien ønsket seg et lyst funkishus med stor takhøyde i stuen. De hadde vært på dypdykk i ferdighuskataloger uten å finne den kombinasjonen av form og innhold som de ønsket. Et tett samarbeid med en anbefalt arkitekt gjorde at de fikk akkurat det huset de drømte om. Bli med inn i drømmehuset på 550 kvadratmeter!

Kjøkkenet er møblert med bord fra Ikea og stolene Eames Plastic Chair.

Stort funkishus
© Anniken Zahl Furunes

Drømmen om et moderne, funksjonalistisk hus

Eierne kontaktet sivilarkitekt Håvard Eide med klare ønsker om hvordan drømmehuset skulle se ut. De ville ha et funkishus med mye lys og buet tak. Huset er på totalt 550 kvadratmeter, inkludert en stor utleieenhet og en innebygd garasje. Familien har tidligere bodd i gamle hus, og feriestedet deres er et småbruk i bonderomantisk stil. Derfor ønsket de seg et moderne hus i en stram stil, og falt for et av de aller første utkastene til arkitekten.

Oransje fondvegg
© Anniken Zahl Furunes

Hvitt og luftigt kjøkken

Det hvite kjøkkenet er lyst, luftig og åpent inn mot spisestuen, slik at den som lager mat, også har kontakt med familie og gjester. Eierne har valgt å male én vegg på kjøkkenet oransje, som en kontrast til alt det hvite. På gulvet har de valgt hvite fliser på 60 x 60 cm, siden gulvflaten er så stor.
Lampen over bordet heter Sphera. Selve kjøkkeninnredningen er fra HTH. Armaturen er fra FM Mattsson.

Åpen stue og spisestue
© Anniken Zahl Furunes

Stue med full takhøyde

Stuen og spisestuen er en åpen løsning med full takhøyde. Det store maleriet på veggen er malt av husets frue. - Hvis jeg først fant bilder jeg likte, var de altfor dyre, derfor har jeg malt alle bildene selv, forteller hun. Tv-en står på en innebygd tv-benk i en egen nisje. Til venstre over salongen går galleriet med adkomst til soveavdelingene.

Dekorativ gasspeis
© Anniken Zahl Furunes

Fragerike detaljer bryter opp

Kontrastfargen på veggen rundt gasspeisen kan lett males om hvis eierne skulle få lyst til det på et senere tidspunkt. De to treseters sofaene heter Tema og er kjøpt hos Rom for Flere, og bordet er fra Skeidar. Eierne har koblet seg til et gassanlegg i nærmiljøet og har egen måler. Slik slipper de bryderiet med å skifte gassflasker til peisen.

Ballrom i kjelleren
© Anniken Zahl Furunes

Egen sone for barna

I kjelleretasjen har barna fått sitt eget lekerom på 30 kvadratmeter. Glassveggen inn til sitteavdelingen med tv og playstation er laget av samme type glass som brukes i squash-haller, og tåler å bli sparket ball på. Her er betongen på den ene veggen beholdt oljet og lakkert. Gulvbelegget fra Gerflor er av samme slitesterke type som brukes i barnehager.

Soverom på galleriet
© Anniken Zahl Furunes

Funksjonelt med ulike soner

Fra galleriet er det utsyn over stuen og spisestuen. Andre etasje er delt inn i soner, med barnas rom, bad og gjesterom til venstre, og foreldrenes soverom, walk in-garderobe og bad til høyre.

Farger på soverommet
© Anniken Zahl Furunes

Soverom med naturlig lystinnslipp

På foreldrenes soverom er det utgang til en veranda. I tillegg er det vindu langs hele veggen over sengen. Lamellene er kjøpt hos Princess og liftgardinene er fra Designers Guild. Sengen er en rammemadrass fra Ikea. Lampen på nattbordet og sengeteppet kommer også derfra.

Smykketre som skulptur
© Anniken Zahl Furunes

Smykkene utgjør en lekker dekorasjon på kommoden i foreldrenes soverom. Det store smykketreet er fra Menu, mens stativet foran er designet av Lisbeth Dahl.

Delikat bad
© Anniken Zahl Furunes

Kremfarget baderom

På foreldrenes bad er det et frittstående badekar fra Westerbergs. Den øvrige baderomsinnredningen er fra Vedum. Armaturene er fra Alessi. De beige flisene på gulvet er de samme som på kjøkkenet, mens de store flisene på veggen er i en kremfarget tone.

Barnerom med utsikt
© Anniken Zahl Furunes

Designklassikere i miniversjon

Datteren i huset har fått en oransje miniversjon av Verner Pantons Panton Chair på rommet sitt. Begge barnerommene er hjørnerom, med praktfull utsikt over Trondheimsfjorden. Sengen er fra Ikea.

Fargeklatter på badet
© Anniken Zahl Furunes

Også på barnas bad er innredningen fra Vedum. Armaturene er fra Damixa. Det runde Pinocchio-teppet er fra Hay, kjøpt hos Rom For Flere i Trondheim. Her er badekaret dekket av de samme beige flisene som på gulvet.

Lesehjørne for to
© Anniken Zahl Furunes

Tilnærmet vedlikeholdsfritt

Huset er nærmest vedlikeholdsfritt, med selvrensende vinduer, flislagte terrasser, rekkverk i rustfritt stål som er malt med silikatmaling. Da blir det mer tid å nyte i godstolene. Disse er kjøpt på Skeidar. Glassbordet er også kjøpt hos Skeidar, mens putene og teppet er fra Bohus.

Lekker trapp
© Anniken Zahl Furunes

Innbydende hall

Trappen i hallen er laget av Tydal Trappefabrikk etter eierens ønsker, mens rekkverket er fra Rustfrieksperten i Trondheim. Lampene er levert av Buvik Elektro som alt annet av belysning i huset. Til venstre for utgangsdøren går man gjennom et walk in-garderobe for å komme til garasjen.

Trappen matcher gulvene
© Anniken Zahl Furunes

Trappetrinnene er i hvitoljet eikeparkett slik som flere av gulvene i huset.Huset varmes opp med jordvarme. Det er boret to hull på 150 meter, og den vannbårne varmen i alle gulv varmes opp med jordvarmen. Stolen er en Plastic Chair fra Eames, som er kjøpt hos Rom for Flere i Trondheim.