Arkitektenes utfordring ble drømmehus

En vanskelig resttomt førte til et perfekt tilpasset drømmehjem for det unge arkitektfamilien.

Arkitektfamiliens drømmebolig
© Inger Marie Grini

Kilt inn i terrenget mellom eldgamle furutrær ved Kolbotn utenfor Oslo ligger det unge arkitektparets realiserte husdrøm. I den lyse glasskuben er det god plass til familiens spiseplass. Boligen er delt inn i soner som har kontakt med hverandre. Sonene har en klar inndeling, men samtidig en kontakt familien setter pris på. Over teakbordet fra 60-tallet henger jubileumsutgaven av PH 50-lampen. Wegners Y-stoler passer godt til de andre material- og fargevalgene.

Stue med åpning ut
© Inger Marie Grini

I stuen faller dagslyset inn fra alle sider. De store foldedørene ut mot verandaen kan skyves helt til side og da er kontakten med naturen direkte. Teppet er fra Living og bordet fra IKEA. Sofaputene fra Hay gir sofaen særpreg. De klassiske PK-stolene plukker opp de svarte detaljene.

Kjøkken i valnøtt
© Inger Marie Grini

Kjøkkensonen er åpen med et hvitt HTH-kjøkken med ramme i valnøtt. En forhøyning på kjøkkenbenken sørger for et ryddig uttrykk mot stuen.

Forlenget peispipe
© Inger Marie Grini

Peisens pipeløp i puss er forlenget mot kjøkkenet og danner en praktisk benk. Bildet er malt av en barndomsvenn.

Vedlikeholdsfri fasade
© Inger Marie Grini

Kilt inn i terrenget mellom eldgamle furutrær ligger det unge arkitektparets realiserte husdrøm. Huset ligger vakkert plassert i den bratte naturtomten. Materialvalget gjør boligen til en naturlig del av omgivelsene. Ytterpanelet i kebony vil lysne med tiden. Vinduene har fått svarte vedlikeholdsfrie aluminiumsrammer kontrast.

Vanskelig tomt
© Inger Marie Grini

Huset er bygget på tvers i forhold til terrenget, noe som løfter fasaden og gir en fantastisk utsikt fra den øverste etasjen. Balkongen med det klare glassgelenderet er også et flott utsiktspunkt.

På flere plan
© Inger Marie Grini

Huset er delt inn i soner. I øverste etasje er hovedinngangen. Her er også familiesonene med stue, spisekrok og kjøkken, og en privat avdeling med hovedsoverom og bad. Alle nivåene i huset har utgang til små platåer som er bundet sammen med en enkel trapp.

Bad med lyssjakt
© Inger Marie Grini

Badet er praktisk og åpent. De grå flisene heter Cesar og er fra FagFlis, mosaikken fra Bergersen og baderomsmøbelet fra Dansani, med Vola armatur. En lyssjakt over speilet sørger for rikelig med lys uten at man blir blendet av kilden.

Kokos på gulvet
© Inger Marie Grini

En praktisk kokosmatte er senket ned i gulvet rett innenfor inngangsdøren. Romslige innebygde skap gjør det lett å holde orden. Fra gangen går en trapp ned til barnerommene. I denne etasjen er det også blitt plass til et stort bad med badstue og vaskerom. Det er tenkt oppbevaring allerede fra tegnebrettet, slik at plassen under trappen er utnyttet maksimalt med innebygde skap.

Nordisk og enkelt
© Inger Marie Grini

Soverommene har en nøytral stil, myket opp av sengeteppe og pute fra Hay. Alvar Aaltos krakk fungerer flott som nattbord.

TV-stue
© Inger Marie Grini

Gangen nede fungerer som TV-stue. Plassbygde bokhyller er tenkt inn fra starten og dekker veggen som skiller gangen fra barnerommene. I gangsonen utenfor rommene er det akkurat plass til en god sofa. Med TV-n i bokhyllen er dette en perfekt TV-stue og felles tumleplass for ungene.

Barnerom å vokse i
© Inger Marie Grini

Barnerommene er innredet med fleksible ordninger. Skrivebordet er plassbygd av kjøkkenplater fra IKEA. Den laveste delen vil fungere som nattbord når jentene trenger lengre seng.

Spotbelysning i trappen
© Inger Marie Grini

Trappen er belyst med noen enkle spoter.