
Velg din kjøkkenfavoritt
Kokekaret kan ha alt å si for at du lykkes med maten.
AvElsker du sprø stekeskorpe på det nystekte brødet eller en saftig biff som gir tennene litt motstand? Mange er genuint opptatt av kvalitet på råvarene til matlagningen. Det kan lønne seg å være like nøye på grytene og pannene du skal lage maten i.
Velger du støpejern, så velger du noe som varer. Alle gryter og panner fra Le Creuset er designet for å holde hele livet. Det gjør dem også til gaver med høy verdi. De emaljerte grytene er lette å rengjøre og egner seg til alt fra gryteretter til baking av brød.
Holder på varmen
Støpejern har mange bruksområder:
- Stekeskorpen blir ekstra god på biff og annet kjøtt.
- Skorpen på brødet blir ekstra sprø, mens selve brødet blir saftig om du steker det i en støpejernsgryte.
- Gryteretter blir ekstra saftige fordi du beholder saft og kraft under det tette lokket.
- Server gjerne maten rett fra gryten. Den holder lenge på varmen.
- Du kan også servere hjemmelaget is rett fra gryten fordi den holder lenge på kulden. Du kan faktisk sette gryten rett i fryseren.
4-6 personer
Ingredienser:
1 utbenet lammebog
25 salvieblader
10 kvister av timian
10 fedd hvitløk
Salt og pepper
Olje til steking
3 gulrøtter
10 sjalottløk
4 dl hvitvin
4 dl lammekraft
200 g perlespelt
1 rød paprika
1 gul paprika
½ brokkoli
2-4 porsjoner
Hender det at du har poteter til overs? Med denne enkle, men kjempegode retten får du brukt opp restene på en spennende måte, og de kan til og med smake enda bedre enn retten du opprinnelig kjøpte dem til!
Ingredienser:
8 poteter (velg gjerne en fast type)
5 ss smeltet smør eller olivenolje
4 ts røkt paprika
2 ss fersk timian
2 ss fersk rosmarin
2 ss fersk persille
2 ts røkt havsalt
200 g bacon i terninger
Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Le Creuset.