Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Vårterte

Lett og lekker terte til påskelunsjen

200904_foraarstaerte_10801

© bo-bedre.no

4-6 portioner

tertedeig 1 pakke
egg 4 stykk
fløte 1 dl
mascarpone 1 dl
salt og pepper
smør 20 g + ekstra til kakeformen
vårløk 4 stykk
hvitløk 1 fedd
brønnkarse 2-4 bunter
estragon 1 ss
purre 1 ss
karse 1 pakke

Forvarm ovnen til 200 grader. Dryss litt mel på bakeplaten, og kjevl ut tertedeigen slik at den passer til en springform på 22 cm i diameter. Smør formen, og legg tertedeigen i. Skjer ev. bort overskytende deig. Prikk deigen med en gaff el. Sett formen til side.

Pisk eggene lett sammen med en gaffel, tilsett fløte, mascarpone, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.

Skjær vårløkene i tynne ringer, og finhakk hvitløken. Sauter vårløken og hvitløken i smøret ved jevn varme i et minutt eller til de er gylne, men ikke brune. Tilsett grovhakket brønnkarse, og rør rundt. Ta kjelen av varmen etter 2 – 3 minutter. Tilsett grovhakket estragon, purre og karse. Rør rundt. Hell brønnkarseblandingen opp i skålen med eggeblandingen, rør rundt og fordel blandingen over tertebunnen.

Klipp til et stykke bakepapir, og dekk formen. Sett terten midt i ovnen, stekes i 40 minutter eller til tertefyllet er fast. Ta ut terten, og fjern bakepapiret. La terten avkjøles litt. Fjern springformens sider, og
pynt med brønnkarse og fersk karse på toppen. Serveres lun.

Relaterte artikler