En spennende og annerledes rett som er proppfull av smak - og perfekt til hele familien.
Av
Lone Kjær
— 28. April 2023
Spicy potettortilla med urtesalat
Sesongens vinterpoteter i en spanskinspirert potettortilla. Tilbered tortillaen på forhånd, og skjær den i porsjonsbiter. Server med crème fraîche og urtesalat.
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
personer
⅓
løk
½
fedd hvitløk
⅓
chili
⅓
kg
poteter
⅓
dl
olivenolje
33
g
røkt bacon i terninger
2½
egg
½
kvister frisk rosmarin
Flaksalt og pepper
Urtesalat
⅓
håndfull urter, gjerne forskjellige typer
½
ss
olivenolje
⅓
økologisk sitron
Flaksalt og pepper
Servering
⅓
beger crème fraîche 35 %
Sånn gjør du
Potettortilla
Skrell og hakk løken. Press hvitløken.
Del chilien, skrap ut frøene og hakk den fint.
Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Bruk en stekepanne som tåler å stå i ovnen, og varm halvparten av oljen i den.
Stek løk sammen med bacon til løken er myk og blank.
Ta løk og bacon ut av pannen, og sett det til side.
Ha resten av oljen i pannen, og tilsett potet-terningene.
Stek mens du forsiktig rører rundt. Potetterningene skal ha litt stekeskorpe og være nesten spiseklare. Dette tar litt tid.
Ha løk og bacon tilbake i stekepannen.
Tilsett presset hvitløk og chili, og sett på lokk.
Pisk egg sammen med rosmarin, flaksalt og pepper, og hell blandingen over fyllet i stekepannen. Rør rundt, slik at det blander seg.
Legg lokket på igjen, og la tortillaen steke i cirka 20 minutter på lav til middels varme til den får en fin stekeskorpe.
La pannen stå i stekeovnen på 175 oC varmluft i 10 minutter. Ta ut tortillaen, og la den bli kald i pannen.
Urtesalat
Skyll urtene og tørk dem.
Vend dem i olivenolje, sitronskall, flaksalt og pepper.
Gjør siste trinn rett før servering, ellers mister urtene noe av spensten.
Servering
Ha crème fraîche i en bolle, og pisk til den tykner litt.
Vend tortillaen over på et brett eller en tallerken, og skjær den i porsjonsbiter.
Anrett på tallerkener, og topp med crème fraîche og urtesalat.