© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Spicy potettortilla med urtesalat

En spennende og annerledes rett som er proppfull av smak - og perfekt til hele familien.

Spicy potettortilla med urtesalat

Sesongens vinterpoteter i en spanskinspirert potettortilla. Tilbered tortillaen på forhånd, og skjær den i porsjonsbiter. Server med crème fraîche og urtesalat.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • løk
  • ½ fedd hvitløk
  • chili
  • ⅓ kg poteter
  • ⅓ dl olivenolje
  • 33 g røkt bacon i terninger
  • egg
  • ½ kvister frisk rosmarin
  • Flaksalt og pepper

Urtesalat

  • håndfull urter, gjerne forskjellige typer
  • ½ ss olivenolje
  • økologisk sitron
  • Flaksalt og pepper

Servering

  • beger crème fraîche 35 %

Sånn gjør du

Potettortilla

  1. Skrell og hakk løken. Press hvitløken.
  1. Del chilien, skrap ut frøene og hakk den fint.
  1. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  1. Bruk en stekepanne som tåler å stå i ovnen, og varm halvparten av oljen i den.
  1. Stek løk sammen med bacon til løken er myk og blank.
  1. Ta løk og bacon ut av pannen, og sett det til side.
  1. Ha resten av oljen i pannen, og tilsett potet-terningene.
  1. Stek mens du forsiktig rører rundt. Potetterningene skal ha litt stekeskorpe og være nesten spiseklare. Dette tar litt tid.
  1. Ha løk og bacon tilbake i stekepannen.
  1. Tilsett presset hvitløk og chili, og sett på lokk.
  1. Pisk egg sammen med rosmarin, flaksalt og pepper, og hell blandingen over fyllet i stekepannen. Rør rundt, slik at det blander seg.
  1. Legg lokket på igjen, og la tortillaen steke i cirka 20 minutter på lav til middels varme til den får en fin stekeskorpe.
  1. La pannen stå i stekeovnen på 175 oC varmluft i 10 minutter. Ta ut tortillaen, og la den bli kald i pannen.

Urtesalat

  1. Skyll urtene og tørk dem.
  1. Vend dem i olivenolje, sitronskall, flaksalt og pepper.
  1. Gjør siste trinn rett før servering, ellers mister urtene noe av spensten.

Servering

  1. Ha crème fraîche i en bolle, og pisk til den tykner litt.
  1. Vend tortillaen over på et brett eller en tallerken, og skjær den i porsjonsbiter.
  1. Anrett på tallerkener, og topp med crème fraîche og urtesalat.