NO_200611_mat_riskrem_full.jpg
© bo-bedre.no

Riskrem med kirsebær i granateplesirup

Til festmiddagens dessert serveres en spennende variasjon av riskrem. Bruk risottoris i stedet for grøtris, den har mer struktur. Kok risen i kokosmelk, gjerne i mikroovn, hvor grøten ikke kan brenne seg. Kirsebærsaus smaker veldig godt til, og her suppleres lett jevnet saft fra dessertkirsebær med sirup, kokt på nypresset granat­eplesaft, som gjør sausen til en himmelsk munnfull. Granateplekjerner og skall av fersk kokosnøtt brukes som pynt.

Til 6-8 personer:

  • 100 g italiensk risottoris
  • 1 boks light kokosmelk
  • 1 dl vann 1 dl
  • korn av 1 flekket vaniljestang
  • 1 ss rått rørsukker
  • 100 g mandler, skåldede og hakkede
  • 4-5 dl kremfløte

Granateplesirup:

  • nypresset saft av 3-4 granatepler (2-2½ dl)
  • saft av 1 appelsin
  • saft av ½ sitron
  • 250 g sukker

I tillegg:

  • 1,5 dl lett jevnet kirsebærsaft
  • 400 g avrente, syltede kirsebær

Kok risen i kokosmelk med vann og vanilje. Tilsett sukker og mandler, og sett den kaldt. Et par timer før servering røres grøten jevn med ca. halvparten av fløten som er pisket til myk krem, deretter vendes resten av kremen inn. Gi desserten fasong i ringformer, og pynt etter smak. Til sirupen kokes de tre sortene saft opp med sukker, kokes uten lokk i 8-10 minutter og blandes før servering med jevnet saft og bær.