
Pinjekjerner - 3 gode ideer
AvSquash med pinjekjerner
Skjær to squash i tynne skiver på langs eller litt tykkere på tvers og stek dem lett i olivenolje på en panne. Strø 2-3 ss rosiner over, tilsett 2 ss vineddik og la den dampe vekk. Anrett salaten med et raust dryss av ristede pinjekjerner.
Dipp med pinjekjerner
Skjær av skorpen på 2 skiver lyst brød (50 g) og la skivene ligge i kaldt vann en liten stund. Klem ut væsken og ha dem i en hurtigmikser sammen med 75-100 g pinjekjerner, 1 hvitløkbåt, saft av 1 sitron og litt kaldt vann. Kjør det til konsistensen er jevn og kremaktig, tilsett mer vann om nødvendig. Krydre med salt og pepper.
Pasta med pinjekjerner
Vask et bunt bredbladet persille, 25 g. Hakk persillen og kjør den i en hurtigmikser sammen med 50 g pinjekjerner, litt havsalt, 2 ss nøytral olje, 2 ss olivenolje og litt kokevann fra pasta. Bland massen med avrent, varm pasta og dryss revet parmesan over.