
Papaya
Med marengs, kokoschips og lime.
AvTil 4 personer
papaya 1, stor moden
lime 1
kokosnøtt 1
eggehviter 4
sukker 200 g
Marengs:
Pisk hvitene stive med 1/4 av sukkeret, pisk deretter i sukkeret i 2 omganger. Marengsmassen skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at massen faller ut. Legg 4 store skjefuller ut på en stekeplate med bakepapir, og stek i ovnen ved 120#2070 i ca. 30-45 min. La marengsene avkjøles på en rist.
Kokoschips:
Bank skallet av kokosnøtten, og få kjøttet ut i så store stykker som mulig. Skjær fine strimler av nøtten på et mandolinjern eller med en tynnskreller. Stek kokoschipsene på bakepapir i ovnen ved 150 grader i 10-20 minutter til de er gylne og sprø. Skjær papayaen i 4 biter og server den med marengs, kokoschips og lime.