En saftig biff er alltid en sikker vinner. Skjær kjøttet i skiver etter grillingen, og server med en smakfull ingefærdressing.
4 tykke skiver ytrefilet 2 ss olivenolje
1 sitron
3 kvaster rosmarin
2 fedd hvitløk salt og pepper
IngefærdressIng
1 fedd hvitløk
2 ss fersk ingefær
1⁄2 dl soyasaus
1 1⁄2 ss ristet sesamolje 1⁄2 ss honning
1 lime
1 rød chili
friske cornichons, eller vanlig agurk grønn asparges
vårløk
Mariner kjøttet i olje, sitronsaft, hakket rosmarin og presset hvitløk. Krydre med salt og pepper. Vend kjøttet godt i marinaden, og la stå i cirka én time. Riv hvitløken og bland den sammen med ingefær, soyasaus, olje, honning og lime til en dressing. Skjær agurken i tynne skiver med en potetskreller. Fjern bunnen av aspargesene før du damper dem i 2 minutter. Avkjøl og skråskjær dem i biter. Del chilien i to, fjern frøene og hakk resten i små biter. Hakk vårløken i tynne skiver. Grill kjøttet i cirka
3 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. La kjøttet hvile i et par minutter før du skjærer det i skiver. Legg kjøttet på et fat, hell dressingen over, og avslutt med agurk, asparges, chili og vårløk.