
Laks og poteter med trøffelolje og eplesalat
Denne retten lages helt uten stekeos, for både fisken og potetene tilberedes i ovnen.
AvTil 4 personer
poteter 1 kg, små, vaskede
olivenolje 1 ss
trøffelolje 1-2 ts
laksefileter 4 stykker
sitronsaft 1 ss
sukker 2 ts
eple 1 stykk
løk 1 stykk
kapers med stilk til pynt
salt og pepper
Sett ovnen på 250?. Vend potetene i olivenolje ogsalt, og sett dem i ovnen i ca. 25 minutter. Legg laksen i en ildfast form. Drypp litt olivenolje over, og dryss med salt og pepper. Bak laksen ved siden av potetene i 10 minutter. Bland sukker og sitronsaft i en skål. Finhakk eple og løk, og vend det i. Ta laksen ut av ovnen. Ta potetene ut, og vend dem med trøffelolje.
Server poteter og laks med eplesalaten og kapers med stilk.
Tips: Trøffelolje i små mengder smaker deilig. I store mengder blir det for dominerende. Prøv noen dråper i søndagsomeletten din, i fløtesausen til dampet fisk, i risottoen med sopp eller i pastaen din, som vendes med ovnsstekte rotfrukter.