Koreansk grill

Middag på en halv time. Du kan forberede den om morgenen og spare tid. Lett mat befriende fri for tunge sauser og poteter. Sett stekepannen på grillen, hvis været tillater det. Gassgrillen har åpnet for helårssesong.

200902_Koreansk_grill_10501

© bo-bedre.no

4 personer

oksemørbrad 500 g

Marinade:
sojasaus 1/2 dl
brun farin 1 ss
sesamolje 4 ss
sennep 1 ts
hvidløk 2 fedd finthakket
gulrøtter 1 bundt
bønnespirer 2 håndfulle
mynte noen stilker

Skjær kjøttet i 2–3 mm tynne skiver. Rør marinaden grundig sammen, og legg i kjøttskivene. Del gulrøttene på langs, og stek dem møre i pannen med litt olje. Ta dem opp. Stek kjøtt og marinade,
litt om gangen, på en meget varm plate.

Server kjøttet med gulrøtter, spirer og mynte.

Tips: Velegnet til å forberede om morgenen og sette i kjøleskapet. Skjær kjøttet. Legg i marinade, dekk skålen med folie, og sett i kjøleskapet. Ta ut når du kommer hjem fra jobben.

Relaterte artikler