
Kongekrabbe med skorsonnerot og kremet egg
Fantastisk lekkert og veldig godt! Kongekrabbe til 4 personer.
AvKongekrabbeben 1 2 stykk (ca. 400 g)
Skorsonerrøtter 2 stykk (ca. 175 g)
Helmelk 2 dl
Vann 1 liter
Lime- eller sitronsaft 3 ss, ferskpresset
Søtpotet 1 stykk (ca. 175 g)
Vårløk mini 12 stykk
Kremet egg:
Egg 2 stykk
Olivenolje eller en god nøtteolje 2 ss
Dijonsennep 1 ts
Salt en klype grovt
Landbrød eller flute 100 g
Del krabbebena i stykker, og legg dem i kokende lett saltet vann. Kok dem ved svak varme i ca. 10 min. Ta kjelen av varmen, og la krabbestykkene avkjøles litt i vannet. Klipp forsiktig opp det myke skallet, og ta krabbekjøttet ut i store stykker.
Skrell skorsonerrøttene, og skjær dem i tynne strimler. Legg strimlene raskt over i en skål med vann, melk og limesaft slik at de ikke blir misfarget. Skrell potetene, skjær også disse i tynne strimler og legg dem i kaldt vann. Rens vårløken, og legg dem i kokende lett saltet vann. Kok dem i ca ½ min og avkjøl under rennende kaldt vann.
Kremet egg: Legg eggene i en kjele med kokende vann, og kok dem ved svak varme i 7 min. Plukk av skallet, og skjær hviten bort av toppen og bunnen på egget. Blend eggene med olje, sennep og salt. Fordel de kremete eggene på tallerkener, og legg så på krabbekjøtt, skorsonerrøtter, søtpotet og vårløk. Pynt med litt nykvernet pepper på toppen.