Svinekam med sukkererter og løpstikkemajones
En svinekam kan selvfølgelig serveres på en sommerdag - i hvert fall så lenge tilbehøret og tilberedningen oser av sol!
Ca. 800 g svinekam uten ben, 25 g smør, 2 ss sennepsfrø, salt og pepper.
800 g nypoteter, 500 g sukkererter og 1 liten blomkål.
Løpstikkemajones
2 eggeplommer, 1 ts flaksalt, 1 ts sennep, 2 dl olivenolje, 1/2 sitron, kvernet pepper, 1 bunt løpstikke og 1 kurv gjøresyre.
Skjær svoren av steken. Støt sennepfrøene i en morter. Gni steken inn med smør og krydre med sennepsfrø, salt og pepper. Krydre svoren godt med fint salt. Legg steken og svoren på en stekeplate med bakepapir, og sett den i ovnen ved 175 grader. Stek til steken har en kjernetemperatur på rundt 60 grader. Ta den ut og la den hvile i ca. 10 minutter. Sjekk om svoren er sprø. Hvis ikke heves temperaturen til 225 grader og svoren stekes til den er sprø.
Pisk eggeplommer med sennep og salt. Tilsett oljen gradvis mens du pisker, fortsett til du får en luftig majones. Smak til med sitronsaft og pepper, og vend med hakket løpstikke. Kok potetene møre og hell av vannet. Skjær potetene i fire. Plukk ertene ut av belgen. Del blomkålen i små buketter og blancher dem i to minutter. Sil av og vend med erter og poteter. Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett på tallerkener med poteter, blomkål og erter. Dypp løpstikkemajones over, og knus svoren og dryss den over. Pynt med gjøkesyre.