
Svin på grill med blomkålpuré
Deilig blomkålpuré servert med skiver av de møreste koteletter av iberisk svin. Kokte småpoteter og en salat er fint tilbehør hvis du ønsker litt mer å tygge i.
AvLone Kjær
Svin på grill med blomkålpuré
4 personer
Dette trenger du:
Marinade
- 3 ss olivenolje
- 1 ss eddik
- 1 fedd presset hvitløk
- 2 ts sambal oelek
- 5 kvister basilikum
- Flaksalt og pepper
Svin på grill
- 4 nakkekoteletter, for eksempel av iberisk svin
Blomkålpuré
- ½ blomkål
- 1 ss smør
- 3 dl kremfløte
- ½ dl olivenolje
- Saft av 1 sitron
- 1 bunt persille
- 20 g parmesanost
- Flaksalt og pepper
- 1 bunt gressløk
- Spiselige blomster til pynt
Slik gjør du:
Svin på grill
Rør sammen ingrediensene til marinaden, og mariner kjøttet i et par timer.
Blomkålpuré
- Fjern de ytterste grønne bladene på blomkålen, og skjær av stokken. Del blomkålen i små buketter.
- Skjær stokken i mindre biter, og rist dem et par minutter i smør sammen med blomkålbukettene.
- Tilsett 2 desiliter av fløten, og la det småkoke på svak varme i 5 minutter til blomkålen er mør.
- Ha blomkålen og det våte i en blender sammen med olivenolje, hakket persille, sitronskall og -saft, og blend til en puré.
- Rør inn resten av fløten, og smak til med flaksalt og pepper.
Servering
- Ta kjøttet ut av marinaden, og grill det i cirka 3 minutter på hver side. Skjær kjøttet i tynne skiver.
- Fordel blomkålpureen på tallerkenene, og topp medskiver av svinekjøtt og hakket gressløk. Pynt med spiselige sommerblomster.