© tia borgsmidt

Svin på grill med blomkålpuré

Deilig blomkålpuré servert med skiver av de møreste koteletter av iberisk svin. Kokte småpoteter og en salat er fint tilbehør hvis du ønsker litt mer å tygge i.

Svin på grill med blomkålpuré

4 personer

Dette trenger du:

Marinade

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eddik
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ts sambal oelek
  • 5 kvister basilikum
  • Flaksalt og pepper

Svin på grill

  • 4 nakkekoteletter, for eksempel av iberisk svin

Blomkålpuré

  • ½ blomkål
  • 1 ss smør
  • 3 dl kremfløte
  • ½ dl olivenolje
  • Saft av 1 sitron
  • 1 bunt persille
  • 20 g parmesanost
  • Flaksalt og pepper
  • 1 bunt gressløk
  • Spiselige blomster til pynt

Slik gjør du:

Svin på grill
Rør sammen ingrediensene til marinaden, og mariner kjøttet i et par timer.

Blomkålpuré

  1. Fjern de ytterste grønne bladene på blomkålen, og skjær av stokken. Del blomkålen i små buketter.
  2. Skjær stokken i mindre biter, og rist dem et par minutter i smør sammen med blomkålbukettene.
  3. Tilsett 2 desiliter av fløten, og la det småkoke på svak varme i 5 minutter til blomkålen er mør.
  4. Ha blomkålen og det våte i en blender sammen med olivenolje, hakket persille, sitronskall og -saft, og blend til en puré.
  5. Rør inn resten av fløten, og smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Ta kjøttet ut av marinaden, og grill det i cirka 3 minutter på hver side. Skjær kjøttet i tynne skiver.
  2. Fordel blomkålpureen på tallerkenene, og topp medskiver av svinekjøtt og hakket gressløk. Pynt med spiselige sommerblomster.