© tia borgsmidt

Surdeigsbrød med smørristede grønnsaker og hollandaisekrem

Masser av gode grønnsaker servert med en kald hollandaise på ristet surdeigsbrød. Nyt gjerne den åpne sandwichen med et glass kald hvitvin.

Surdeigsbrød med smørristede grønnsaker og kald hollandaisekrem

4 personer

Dette trenger du:

Smørristede sommergrønnsaker

  • 4–8 små gulrøtter
  • 1/4 blomkål
  • 1 squash
  • 100 g spinat
  • 200 g erter i belg
  • 25 g smør
  • 4 kvister bladpersille
  • Flaksalt og pepper

Kald hollandaise

  • 150 g smør
  • 2 eggeplommer
  • Saften av 1 sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 1 dl crème fraîche 35 %
  • 4 skiver surdeigsbrød

Slik gjør du:

Smørristede sommergrønnsaker

  1. Skrubb gulrøttene. Del dem på langs hvis de er små, eller skjær dem i skiver hvis de er store. Behold gjerne litt av toppen.
  2. Fjern de ytterste bladene og det nederste av stokken på blomkålen. Skjær blomkålen i små buketter. Kutt squashen i terninger, og skyll spinaten. Pill ertene.
  3. Smelt smøret i en stekepanne, og rist grønnsakene, unntatt spinat og erter, på god varme til de er møre, men fremdeleshar litt tyggemotstand. Ha i spinaten, og la den falle sammen. Vend inn ertene.
  4. Skyll og hakk persillen, og bland sammen med grønnsakene. Krydre med flaksalt og pepper, og ta grønnsakene ut av stekepannen.

Kald hollandaise

  1. Smelt smør, pass på at det ikke blir brunt.
  2. Pisk eggeplommer og sitronsaft i en tykkbunnet kjele over svak varme.
  3. Når det begynner å tykne, sper du gradvis med det smeltede smøret. Pisk sausen godt, og ta kjelen av varmen når sausen tykner. S
  4. mak til med flaksalt og pepper. Avkjøl sausen, og rør deretter inn crème fraîche.

Servering
Rist brødskivene og topp med de smørristede sommergrønnsakene og hollandaisekremen.