© Stine Christiansen

Grønne arancini med mojo verde

Denne grønne og gode retten er hentet fra middelhavs-regionen. Server dem til neste sommerfest!

Grønne arancini med mojo verde

6-8 personer

Dette trenger du

Arancini risottoboller

  • 1 ss olivenolje
  • 25 g smør
  • 1 banansjalottløk
  • 150 g risottoris
  • 1 dl tørr hvitvin
  • ½ liter grønnsakbuljong
  • 1 bunt bredbladet persille
  • 125 g spinat
  • Salt og pepper
  • 50 g revet parmesan
  • 100 g mozzarella i små terninger
  • 50 g rødkittost, som tallegio
  • Mel
  • 2 egg
  • 100 g brødrasp (panko)
  • ½ l druekjerneolje

Mojo verde

  • 1 liten bunt bredbladet persille
  • ½ bunt oregano
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Stek finhakket sjalottløk i smør og olje på lav varme, tilsett ris og stek ytterligere et par minutter. Ha i hvitvin, og kok inn til halvparten. Tilsett buljong, og la det småkoke i cirka 25 minutter. Rør jevnlig. Hakk persille og spinat, og rør det i risottoen. Smak til, og vend til slutt inn osten. Sett til avkjøling.
  2. Trill risottoen til 32 små kuler, dette kan gjøres dagen i forveien.
  3. Vend kulene i mel, deretter i egg og til slutt i brødrasp.
  4. Varm oljen i en kjele, og stek kulene, 8–10 stykker om gangen, til de er gylne og sprø.
  5. Finhakk persille, oregano, hvitløk og paprika, bruk grønnsakhakker eller foodprosessor.
  6. Krydre med spisskummen, sherryeddik, salt og pepper, og rør inn oljen.
  7. Server mojoen til de nystekte varme aranciniene.