
Grønne arancini med mojo verde
Denne grønne og gode retten er hentet fra middelhavs-regionen. Server dem til neste sommerfest!
AvGitte Heidi Rasmussen
Grønne arancini med mojo verde
6-8 personer
Dette trenger du
Arancini risottoboller
- 1 ss olivenolje
- 25 g smør
- 1 banansjalottløk
- 150 g risottoris
- 1 dl tørr hvitvin
- ½ liter grønnsakbuljong
- 1 bunt bredbladet persille
- 125 g spinat
- Salt og pepper
- 50 g revet parmesan
- 100 g mozzarella i små terninger
- 50 g rødkittost, som tallegio
- Mel
- 2 egg
- 100 g brødrasp (panko)
- ½ l druekjerneolje
Mojo verde
- 1 liten bunt bredbladet persille
- ½ bunt oregano
- 1 fedd hvitløk
- 1 grønn paprika
- 1 ts spisskummen
- 2 ss sherryeddik
- 1 dl olivenolje
Slik gjør du
- Stek finhakket sjalottløk i smør og olje på lav varme, tilsett ris og stek ytterligere et par minutter. Ha i hvitvin, og kok inn til halvparten. Tilsett buljong, og la det småkoke i cirka 25 minutter. Rør jevnlig. Hakk persille og spinat, og rør det i risottoen. Smak til, og vend til slutt inn osten. Sett til avkjøling.
- Trill risottoen til 32 små kuler, dette kan gjøres dagen i forveien.
- Vend kulene i mel, deretter i egg og til slutt i brødrasp.
- Varm oljen i en kjele, og stek kulene, 8–10 stykker om gangen, til de er gylne og sprø.
- Finhakk persille, oregano, hvitløk og paprika, bruk grønnsakhakker eller foodprosessor.
- Krydre med spisskummen, sherryeddik, salt og pepper, og rør inn oljen.
- Server mojoen til de nystekte varme aranciniene.