Biffsalat med ristet løk

Crunchy løk og knasende salat gjør denne thaiinspirerte biffsalaten ekstra festlig i munnen. Og så smakene, da!

Beef-salad med ristede løg
© Anders Schønnemann

Denne salaten er inspirert av det thailandske kjøkken og er sprø og full av smak. Lys keramikkskål fra K.H. Würtz, sort keramikkskål fra Notre Dame.

Biffsalat med ristet løk

Enkel salat som er både fargerik og knasende

Ingredienser

Ristet løk

  • 2 løk
  • litt hvetemel
  • olje til steking
  • flaksalt

Salat

  • 100 g babyspinat
  • 150 g aspargesbønner
  • 3 vårløk
  • 1 agurk
  • ½ bunt koriander
  • 4 kvister frisk mynte
  • 50 g macadamianøtter

Grillet tournedos

  • 2 tournedoser
  • salt og pepper
  • olje til pensling

Dressing

  • 1 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss sesamolje
  • 4 aa soyasaus
  • 1 ss frisk revet ingefær
  • saft av 1 lime

Slik gjør du:

Ristet løk

  1. Rens løkene og skjær dem i tynne skiver. Dryss mel over.
  2. Varm litt olje i en stekepanne med slipp lett-belegg. Stek løken sprø, litt av gangen.
  3. La den deretter renne av på litt kjøkkenpapir og dryss salt over.

Salat

  1. Skyll spinaten og slyng den tørr.
  2. Rens bønnene, damp dem i 4 minutter og la deretter vannet renne av.
  3. Skjær vårløk i tynne skiver. Del agurken på langs og skjær delene i tynne skiver.
  4. Grovhakk urtene.
  5. Hakk nøttene.

Grillet tournedos

  1. Pensle kjøttet med olje og krydre med salt og pepper.
  2. Grill kjøttet i 3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvor rødt du ønsker det.

Dressing

  1. Del chilien i to, fjern stenene og finhakk kjøttet.
  2. Press hvitløken.
  3. Bland fiskesaus med sesamolje, soyasaus, hvitløk, chili og ingefær, og smak til med limesaft

Servering

  1. Bland spinaten med urter, bønner, vårløk, agurk, nøtter og dressing.
  2. Skjær kjøttet i tynne skiver og vend dem inn i salaten.
  3. Anrett biffsalaten på tallerkener og topp den med ristet løk.