Hjemmelaget persillepesto

Den smaker fantastisk, og dersom du heller den over i et pent glass, har du plutselig en fin vertinnegave også!

ramsløg opskrifter ramsløg sæson
© Stine Christiansen

Persillepesto

Dette trenger du:

  • 1 stor håndfull ramsløk
  • 1 liten bunt bladpersille
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 40 g ristede hasselnøtter
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Findel ramsløksblader, persilleblader, parmesan og olivenolje i en blender.
  2. Rist nøttene i en tørr panne, til hinnen sprekker opp. Gni av hinnene.
  3. Ha nøttene i blenderen sammen med resten, og blend til pestoen har en grov konsistens.
  4. Smak til med salt og pepper. Oppbevar pestoen i et lukket glass i kjøleskapet.
  5. Bruk den på brød og i smørbrød, til pasta, som dip, eller rør den med litt ekstra olivenolje og vineddik, og bruk den som dressing.