© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Grønn Waldorfsalat oppskrift

En frisk og kremet Waldorfsalat er det beste tilbehøret til en saftig kalkun!

Grønn Waldorfsalat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 stilker av bladselleri
  • epler
  • ¼ sitronsaft

Dressing:

  • 100 g creme fraiche 18%
  • ¼ dl eddik
  • 1½ ss sukker
  • salt og fersk pepper
  • 125 g små grønne og blå stenfri druer
  • 25 g grofthakkede valnøtter
  • ½ håndfuld brøndkarse

Slik gjør du:

Salat:

  • Skjær bladsellerien skrått og fint, eller riv dem i lange bånd med en tynnskreller.
  • Skjær eplene i tynne fine skiver, eventuelt drypp dem med litt sitronsaft.

Dressing:

Rør sammen crème fraîche, eddik og sukker, og smak dressingen til med salt og pepper.

Servering:

Bland bladselleri, epler, druer, valnøtter, litt hakket topp fra bladsellerien samt brønnkarse, og hell dressingen over ved servering.