
Fylte egg
Egg hører tradisjonelt påsken til.
Av4 personer
egg 4 store
skinke 100 g, kokt
majones 4 ss
sennep 2 ts
salt og pepper
karse litt, til pynt
brød 4 skiver
Kok opp eggene under lokk i ca. 1 dl vann. Skru ned varmen, og la eggene småkoke i 10 minutter.
Avkjøl eggene.
Klargjør de avkjølte eggene slik: Plukk forsiktig av et hull på toppen av egget. Skrap svært forsiktig eggehvite og plomme ut av egget, og over i en skål med en teskje. Gjenta med resten av eggene. De tomme eggeskallene skal skylles og tørkes, og settes forsiktig til side.
Imens røres majones og sennep sammen i en skål. Tilsett salt og pepper. Hakk de kokte eggeplommene og -hvitene, og vend dem i majonesen. Hakk skinken i små terninger, og tilsett blandingen.
Bruk en teskje til å fylle eggeskallene med eggeblandingen. Pynt hvert egg med litt karse på toppen, og server med et stykke ristet brød.