
Fruktsalat med sjokolade-pannacotta
Det skal litt søtsaker til før magen er mett og smaksløkene fornøyd.
AvFristelser til den søte avslutningen på julens mange sammenkomster.
Til 46 personer
Pannacotta
kremfløte 2 ½ dl
helmelk 1 ½ dl
vaniljefrø fra ½ stang
gelatin 3 ½ 4 plater
sjokolade hvit 100 g
Pynt
granateplesaft ¾ 1 dl ferskpresset
gelatin 1 plate
Kok opp kremfløte, melk og vanilje. Legg gelatin i bløt i litt kaldt vann. Kryst av vannet, og la det smelte i den varme væsken. Rør godt rundt, tilsett hakket sjokolade og la den smelte. Når blandingen begynner å tykne, fordeles den i 46 små former.
Formene kan godt erstattes med små pene kopper, da pannacotaen kan serveres direkte fra disse. Varm granateplesaften, smelt det myke gelatinarket i saften og la den tykne lett før den fordeles på toppen av pannacottaen.
Nå skal den stivne i kjøleskapet til neste dag. Til servering vendes pannacotaen ut av formene, eller serveres i koppene som de er, og anrettes på fruktsalaten. Pynt med et dryss granateplekjerner over gelétoppen.
Fruktsalat
ananas 1
mango 1
physalisbær 1 pakke
appelsinsaft av 1
Til fruktsalaten skjæres ananas og mango i terninger og blandes i en skål med delte physalisbær og appelsinsaft. Pynt med et dryss granateplekjerner til slutt.