Vichyssoise med karamellisert løk

En liten varm suppeskål passer som første rett på en kald vinterdag. Server suppen med karamellisert løk og friske urter.

© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Vichyssoise med karamellisert løk

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Vichyssoise

  • store purrer
  • 150 g poteter
  • ½ løk
  • 1 ss olivenolje
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • ½ laurbærblad
  • 1 kvister timian
  • 1 dl kremfløte
  • flaksalt og pepper

Karamellisert løk

  • 1 sjalottløk
  • ½ rødløk
  • 12 g smør
  • ½ ss brunt sukker

Tilbehør

  • Fersk timian (alternativt kan du bruke persille)
  • ½ surdeigsbaguette

Slik gjør du

Vichyssoise

  1. Rens purrene.
  1. Skjær dem i skiver, og skyll godt.
  1. Skrell potetene og kutt i små terninger.
  1. Skrell og hakk løken.
  1. Varm olje i en kjele, og stek purren, potetene og løken raskt til de har fått litt farge.
  1. Hell i buljong, og tilsett laurbærblad og timian. La det småkoke under lokk til grønnsakene er møre, cirka 20 minutter.
  1. Ta ut laurbærbladet og timiankvistene, og blend suppen.
  1. Tilsett kremfløten, og varm opp.
  1. Smak til med flaksalt og pepper.

Karamellisert løk

  1. Skrell løk og skjær dem i skiver.
  1. Smelt smør i en stekepanne, og brun løken ved jevn varme.
  1. Ha i brunt sukker, og la løken karamellisere.

Servering

  1. Anrett suppen i skåler, og topp med karamellisert løk og timian.
  1. Server med surdeigsbagetter.