Forrett Svartkålruletter med sitronkrem En tradisjonsrik rett blir hipp og frisk med svartkål og sitronkrem. Av Gitte Heidi Rasmussen — 13. mars 2021 © Stine Christiansen Til 6 personer Dette trenger du: 10–12 svartkålblader 30 g svart ris 30 g rød ris 60 g basmatiris 1 eple 2 stilker stangselleri 50 g dadler 50 g aprikoser 50 g pekannøtter 50 g soltørkede tranebær 1 ss dukkah 1 sitron, skall og saft salt og pepper 3 dl crème fraîche honning Slik gjør du: Forvell kålbladene og legg dem på et kjøkkenhåndkle. Skyll risen godt og kok i ca. 15 min. Hell av vannet. Skjær eple og stangselleri i små terninger. Hakk dadler, aprikoser og pekannøtter og bland med kokt ris. Smak til med dukkah, sitronsaft fra 1⁄2 sitron, salt og pepper. Fordel risblandingen på bladene, og fold bladet rundt fyllet. Legg bladene med skjøten ned i en ildfast form, og hell over kokende vann. Stek rullene i 15 min. på 200°. Smak crème fraîche til med honning, sitron, salt og pepper, og server kremen til kålrulettene. Håndplukket til deg Forrett Gravet breiflabb med nypoteter og erteskum Forrett Rødbettartar med eple, geiteostpuré og nøtter Forrett Sjøkreps med grillet sitron og ricottakrem Forrett Grillet sommergulerøtter med kremet burrata Forrett Hvite asparges med nypoteter og friske jordbær Forrett Grillede villreker med chili-lime aioli