Svartkålruletter med sitronkrem

En tradisjonsrik rett blir hipp og frisk med svartkål og sitronkrem.

© Stine Christiansen

Til 6 personer

Dette trenger du:

  • 10–12 svartkålblader
  • 30 g svart ris
  • 30 g rød ris
  • 60 g basmatiris
  • 1 eple
  • 2 stilker stangselleri
  • 50 g dadler
  • 50 g aprikoser
  • 50 g pekannøtter
  • 50 g soltørkede tranebær
  • 1 ss dukkah
  • 1 sitron, skall og saft
  • salt og pepper
  • 3 dl crème fraîche
  • honning

Slik gjør du:

  1. Forvell kålbladene og legg dem på et kjøkkenhåndkle.
  2. Skyll risen godt og kok i ca. 15 min. Hell av vannet.
  3. Skjær eple og stangselleri i små terninger.
  4. Hakk dadler, aprikoser og pekannøtter og bland med kokt ris. Smak til med dukkah, sitronsaft fra 1⁄2 sitron, salt og pepper.
  5. Fordel risblandingen på bladene, og fold bladet rundt fyllet.
  6. Legg bladene med skjøten ned i en ildfast form, og hell over kokende vann.
  7. Stek rullene i 15 min. på 200°.
  8. Smak crème fraîche til med honning, sitron, salt og pepper, og server kremen til kålrulettene.