Forrett Svartkålruletter med sitronkrem En tradisjonsrik rett blir hipp og frisk med svartkål og sitronkrem. Av Gitte Heidi Rasmussen — 13. mars 2021 © Stine Christiansen Til 6 personer Dette trenger du: 10–12 svartkålblader 30 g svart ris 30 g rød ris 60 g basmatiris 1 eple 2 stilker stangselleri 50 g dadler 50 g aprikoser 50 g pekannøtter 50 g soltørkede tranebær 1 ss dukkah 1 sitron, skall og saft salt og pepper 3 dl crème fraîche honning Slik gjør du: Forvell kålbladene og legg dem på et kjøkkenhåndkle. Skyll risen godt og kok i ca. 15 min. Hell av vannet. Skjær eple og stangselleri i små terninger. Hakk dadler, aprikoser og pekannøtter og bland med kokt ris. Smak til med dukkah, sitronsaft fra 1⁄2 sitron, salt og pepper. Fordel risblandingen på bladene, og fold bladet rundt fyllet. Legg bladene med skjøten ned i en ildfast form, og hell over kokende vann. Stek rullene i 15 min. på 200°. Smak crème fraîche til med honning, sitron, salt og pepper, og server kremen til kålrulettene. Håndplukket til deg Designere Kristine Five Melvær med ny samarbeidskolleksjon: – Jeg har utfordret meg på å være mer personlig enn jeg pleier når jeg designer Annonsørinnhold Når lyset løfter hele rommet Design For første gang siden 1990-tallet: Royal Copenhagen lanserer en helt ny produktlinje – og litt til Kunst og kultur Fra brutalistisk minimalisme til italiensk landidyll: 11 filmer du må se hvis du elsker vakkert interiør Leiligheter Hun er direktør for en anerkjent kunstmesse: Slik bor hun med kunsten Tilbehør Dette enkle trikset gjør både lunsj og middag til noe helt spesielt
Designere Kristine Five Melvær med ny samarbeidskolleksjon: – Jeg har utfordret meg på å være mer personlig enn jeg pleier når jeg designer
Design For første gang siden 1990-tallet: Royal Copenhagen lanserer en helt ny produktlinje – og litt til
Kunst og kultur Fra brutalistisk minimalisme til italiensk landidyll: 11 filmer du må se hvis du elsker vakkert interiør