
Sjøkrepskroketter i dillkrem
Små sprø kroketter laget av risotto og sjøkreps er helt uimotståelig. Server dem gjerne som en snack tidlig på kvelden. Risottoen lages i forveien, for den må være avkjølt før den formes, paneres og friteres.
AvLone Kjær
Sjøkrepskroketter i dillkrem
Ca. 20 stykker
Dette trenger du:
Risotto med sjøkreps
- 1 liten løk
- 1 fedd hvitløk
- 30 g smør
- 20 sjøkrepshaler
- 100 g risottoris
- 1 dl hvitvin
- 3 dl fiskebuljong
- 50 g babyspinat
- 25 g parmesanost
- 2 kvister rosmarin
- Revet skall av 1 sitron
- Flaksalt og pepper
Sjøkrepskroketter
- Ca. 400 g ferdig risotto
- 50 g revet parmesanost
- 50 g hvetemel
- 2 egg
- 100 g pankorasp
- Olje til fritering
Dillkrem
- 1 dl kremfløte
- 1 dl crème fraîche 35 %
- 2 ts søt sennep
- Flaksalt og pepper
- 1 bunt dill
Risotto med sjøkreps
- Skrell og hakk løken. Press hvitløken. Varm halvparten av smøret i en kjele, og stek sjøkrepsene til de får farge.
- Ta dem ut av kjelen, og rens dem. Sett sjøkrepsene til avkjøling.
- Ha resten av smøret i kjelen, og stek løken til den er blank. Tilsett ris, hvitløk og rosmarin, og rør godt. Hell i vin, og la den fordampe. Spe på medbuljongen, litt om gangen, og la risen småkoke. Det våte skal absorberes langsomt av risen, prosessen bør ta cirka 20 minutter. Skyll og tørk spinaten.
- I de siste 2 minuttene av koketiden har du spinaten i kjelen. Kok til den faller sammen.
- Smak til med revet sitronskall, flaksalt og pepper, og vend inn hakkede sjøkrepshaler. Sett risottoen til avkjøling.
Sjøkrepskroketter
- Rør parmesan inn i den kalde risottoen, og form massen til cirka 20 boller. Vend dem i hvetemel, så i sammenpisket egg og til slutt i pankorasp krydret med flaksalt og pepper.
- Varm oljen i en kjele og friter risottoballene til de er gylne og sprø. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la fettet dryppe av.
Dillkrem
- Pisk fløten, tilsett crème fraîche, og vend det sammen til en krem.
- Smak til med søt sennep, flaksalt, pepper og mye hakket dill, men spar litt til pynt ved servering.
Servering
Anrett krokettene på et fat og server med dillkrem. Pynt med dill.