Pizza med squash, spinat og ansjos

Minipizzaer med squash og ansjos er både velsmakende og praktiske som fingermat. Ansjosen gir en god og salt smaksopplevelse med den milde ricottaosten på sprø pizzabunn.

© Tia Borgsmidt

16 stykker

Dette trenger du:

Pizzadeig

  • 2 dl vann
  • 10 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 150 g durumhvetemel
  • ca. 100 g tipo 00-hvetemel

Fyll

  • 1 beger ricotta
  • 1 ts salt
  • 1 liten squash 100 g babyspinat 1 grønn chili pepper
  • 2 bokser ansjos olivenolje

Slik gjør du:

Pizzadeig

  1. Hell vannet i en bolle, og løs opp gjæren.
  2. Tilsett salt og olje, og rør først durummel og deretter hvetemel i væsken.
  3. Kna deigen glatt og smidig.
  4. Dekk til og la deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted.

Fyll

  1. Rør ricotta med salt.
  2. Skjær squash i tynne skiver.
  3. Skyll spinaten og slyng den tørr.
  4. Hakk chilien eller skjær den i skiver.
  5. Del pizzadeigen i 16 like store deler, og rull hver del ut til en tynn, rund pizza. Legg dem på to ark bakepapir.
  6. Smør bunnene med ricotta og topp med squash. Krydre med pepper.
  7. La to stekebrett stå i ovnen, og sett den på 250 grader varmluft.
  8. Løft pizzaene forsiktig over på de varme stekebrettene, og stek i ca. 8 min. til de er sprø.
  9. Topp de stekte pizzaene med ansjos og babyspinat. Dryss over chili og drypp olivenolje over.